Casa de cultură din Molovata a fost renovată cu sprijinul UE
Print Send by email
12:09, 19 Iul 2017

Casa de cultură din satul Molovata, raionul Dubăsari, a fost renovată și este gata să găzduiască manifestări cultural-artistice. Uniunea Europeană a alocat 172 de mii de euro pentru renovarea instituției în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD, transmite IPN.

„Patrimoniul cultural comun este ceea ce unește ambele maluri ale râului Nistru. Uniunea Europeană va continua să sprijine inițiativele care, în spiritul încrederii și cooperării, apropie comunitățile de pe ambele maluri“, a spus la ceremonia de redeschidere a Casei de cultură, Jarek Domanski, ofițer de proiect în cadrul Delegației UE în Republica Moldova.

„Acesta este unul din peste 80 de obiecte de infrastructură socială care au fost deja reconstruite prin intermediul acestui program. Oamenii de pe ambele maluri au aceleași interese și probleme, iar când li se oferă posibilitatea de a colabora, ei se implică. Cooperând, crește încrederea între ei”, a menționat Stefan Liller, reprezentant permanent adjunct al PNUD Moldova.

La Casa de cultură se află și biblioteca satului. „Acoperișul era deteriorat și curgea. Acum, cărțile noastre sunt în siguranță. Nu mai plouă în bibliotecă”, a spus bibliotecara Vera Oxente.

Lucrările de renovare a Casei de cultură au început în iunie 2016. A fost schimbat acoperișul, renovată fațada, înlocuite geamurilor, ușile și sistemele inginerești. Clădirea a fost dotată cu sisteme sanitare. Rețelele de apă și canalizare, precum și ajustarea sistemului de încălzire a fost asigurată prin contribuția locală, cu 10 mii de euro.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Asociația Obștească Ecolanima

S-a scris o nouă filă de istorie în Gordinești, la #DORfest! Nordul s-a sărbătorit 2 zile cu muzică, oameni cu spirit liber și tradiții.

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Mamei i se propune să vândă ficatul fiului.Conferințe IPN [HD] |Festivalul Internațional de Filme Documentare MOLDOX.
Conferințe IPN [HD] |O nouă minciună de la Publika TV despre David Davitean.Conferințe IPN [HD] | Veteranii de război condamnă acțiunile protestatrilor.
Vezi toate
banner creditex