Sentință în dosarul accidentului de la Cupcini soldat cu decesul a trei persoane
Print Send by email
12:15, 03 Mai 2017

Șoferul care a provocat, în februarie 2016, un accident rutier la Cupcini, soldat cu decesul a trei tineri a fost condamnat la șapte ani de închisoare. Tânărul, originar din Edineț, a fost recunoscut vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulației și exploatarea mijlocului de transport în stare de ebrietate, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, pe lângă pedeapsa cu închisoare, inculpatul a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de cinci ani.

Accidentul s-a produs în noaptea de 28 februarie 2016, pe traseul M-14, la intrarea în orașul Cupcini, raionul Edineț. În BMW-ul condus de inculpat se aflau opt tineri, cu vârstele cuprinse între 19 și 24 de ani. Aceștia se întorceau de la o discotecă din localitate. Fiind somați de către un echipaj de patrulare să oprească, inculpatul a accelerat.

Procurorii au demonstrat că inculpatul, care era beat și nu avea permis de conducere, a pierdut controlul volanului, mașina a derapat și s-a tamponat într-un copac. Două fete au murit pe loc, un băiat a decedat peste puțin timp la spitalul raional, iar alți doi tineri, printre care și conducătorul auto, au fost internați în stare gravă.

Expertizele dispuse de procurori pe caz au concluzionat că în momentul impactului inculpatul în vârstă de 19 ani conducea cu o viteză de peste 140 km/h. Sentința este cu drept de atac.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Președintele Asociației Republicane Obștești ,,Protecția Consumatorului"Conferințe IPN [HD] |Eficientizarea managementului administratorilor imobililor din domeniul locativ
Conferințe IPN [HD] | Lansarea Indexului Egalității de GenConferințe IPN [HD] | Proiectul ,,Vot informat și asumat" - prezentarea rezultatelor
Vezi toate
banner creditex