Acuzații de delapidări în cadrul Federației „Agroindsind”
Print Send by email
16:12, 24 Mar 2017

Lideri sindicali teritoriali din cadrul Federației „Agroindsind” acuză conducerea federației de utilizare a banilor sindicali în scopuri personale și au făcut apel la membrii organozației să nu voteze la viitorul congres realegerea conducerii actuale, despre care spun că este vizată în urmărire penală.

Într-o conferință de presă la IPN, președintele Uniunii Teritoriale Ungheni „Agroindsind”, Rodica Lupu, a declarat că actuala conducere a federației pornit o răfuială internă cu membrii incomozi, care au început să pună întrebări despre gestionarea banilor federației. Mai mulți lideri sindicali teritoriali i-au cerut Centrului Național Anticorupție să verifice informația din mai multe scrisori anonime despre delapidări comise de conducerea „Agroindsind”. Ca rezultat, pe numele conducerii federației a fost pornit un dosar penal, iar în cadrul anchetei au fost depistate conturi ascunse ale „Agroindsind”, gestionate „pentru satisfacerea poftelor personale ale președintelui federației, Sergiu Bernevec, și a vicepreședintelui, Sergiu Boța”, a comunicat președintele Uniunii Teritoriale Ungheni „Agroindsind”.

Fostul șef al Departamentului educație din cadrul „Agroindsind”, Tatiana Kolomoițeva, a spus că Bernevec și Boța folosesc cardurile bancare ale federației în hotelurile din Iași (România) în perioade în care federația nu are planificate seminare sau deplasări în acest oraș. La fel, cu aceste carduri se fac achitări în cazinouri. Sub pretextul achitării cheltuielilor de transport la diferite evenimente și a altor cheltuieli, de pe conturile federației s-au retras circa jumătate de milion de lei.

Președintele Uniunii Teritoriale Sângerei „Agroindsind”, Tudor Mocanu, a spus că după venirea lui Bernevec la conducerea „Agroindsind”, în 2007, nu a avut loc nicio ședință în format lărgit cu președinții uniunilor teritoriale. „De parcă ramura agricolă nu ar avea probleme de discutat”, a menționat liderul sindical și a mai spus că „Bernevec a venit în fruntea mișcării sindicale pentru a o nimici”.

Liderii sindicali au mai spus că uniunile teritoriale raionale au decis să acorde vot de neîncredere actualei conduceri, iar circa 14% din totalul membrilor au cerut demisia lui Sergiu Bernevec. Aceștia și-au manifestat nemulțumirea față de faptul că în lista delegațiilor care vor participa în curând la congresul Federației „Agroindsind” nu au fost incluși cei care au o viziune critică, care sunt împotriva conducerii. Liderii sindicali cer delegațiilor să solicite realizarea unui audit intern independent și să voteze suspendarea actualei conduceri, cu stabilirea interimatului funcției. 


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Mișcarea ,,PRO" europarlamentarele, parcusul europen și reunirea RM cu RomâniaConferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".
Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"
Vezi toate
banner creditex