Pentru a recepționa semnalul digital e nevoie de echipament DVB-T2
Print Send by email
10:04, 11 Mar 2017

Începând cu 1 ianuarie 2018, în Moldova televiziunile vor emite doar în format digital. Semnalul va putea fi decodat de televizoarele care au inclusă tehnologia de recepționare DVB-T2, iar televizoarele obișnuite vor putea decoda noul semnal doar cu ajutorul unui echipament suplimentar: set-top box.

Alexandru Dorogan, expert media, a declarat pentru IPN că, după 31 decembrie 2017, semnalul terestru analog va dispărea și va rămâne doar semnalul terestru digital. Echipamentele de recepționare a semnalului, set-top box, trebuie să fie standardizate și acceptate pe piața, conform cerințelor de calitate. Alexandru Dorogan spune că la această etapă este încă haos și nu este clar cine ce atribuții are.

În conformitate cu programul Guvernului de tranziție la televiziunea digitală, urma să se desfășoare o campanie de informare a cetățenilor, pentru ca aceștia să știe despre modificările care se vor produce și să achiziționeze set-top box-uri certificate corespunzător.

Inginerul Nicolae Coptu, contactat de IPN, afirmă că în instrucțiunea de utilizare a televizoarelor este indicat dacă recepționează semnalele DVB-C, DVB-S, DVB-T sau DVB-T2. Pentru a putea fi sigur că televizorul recepționează semnalul corespunzător, acesta trebuie să aibă tehnologia DVB-T2. Televizoarele moderne au de obicei încorporate sistemul de recepție DVB-T2. Dacă nu au, atunci trebuie cumpărat un echipament suplimentar: set-top box care să poate decoda semnalul DVB-T2.

În prezent opt televiziuni emit în formatul digital, în multiplexul A. Acest multiplex suportă 15 canale. Pe piață prețul set-top box-urilor variază de la 500 la 900 de lei.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

vincuvin.shop

Se lansează vincuvin.shop, magazin online cu livrare a vinului îmbuteliat

Programul social „60 plus”

Invitație la conferința de presă de lansare a Programului Social „60 plus” și a campaniei „Vino cu bunicii la teatru”

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Organizarea adunării de constituire a Grupului de inițiativăConferințe IPN [HD] | Lansarea Manifestului unei Mișcări Civice
Conferințe IPN [HD] |David Davitian este ținut în continuare ostatic, cu încălcarea tuturor legilorConferințe IPN [HD] | Barometrul Opiniei Publice, noiembrie 2017
Vezi toate
banner creditex