Nicolae Timofti: Copiii reprezintă cel mai mare capital pe care poate să-l aibă un popor
Print Send by email
10:18, 01 Iun 2016

Copiii reprezintă cel mai mare capital pe care poate să-l aibă un popor, iar asigurarea unei copilării fericite și a sentimentului de securitate este o sarcină de prestigiu a oricărei societăți. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, într-un mesaj adresat cu prilejul Zilei ocrotirii copilului, transmite IPN.

„Copilăria este oaza inocenței și a sincerității. E o lume aparte, miraculoasă, care, aidoma unui foc uitat nestins, se poate aprinde oricând în noi. Să fiți sănătoși, să aveți suficiente motive pentru a vă bucura de ceea ce vă oferim noi, maturii, în calitate de părinți, bunici sau în demnitate de funcționari și conducători de țară. Să aveți parte de grijă și iubire paternă, iar celor cărora destinul le-a hărăzit altceva – să nu simtă, niciodată, lipsa afectivității adulților și a căminului familial”, menționează șeful statului în mesaj.

Președintele le-a urat copiilor să crească fiice și feciori destoinici, mândri de țară, să păstreze și să continue tradițiile naționale. „E o datorie sacramentală a autorităților de a proteja copilăria, așa încât niciun erou negativ din poveștile pe care le scriu, uneori, neinspirat, maturii – sărăcie, furt, minciună – să o poată fura de la copiii noștri și să le compromită viitorul”, se mai spune în mesaj.

De asemenea, președintele le-a urat copiilor vacanță veselă, energizantă, plină de peripeții emoționante, după care să reintre, entuziasmați, în lumea cunoștințelor.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

La 10 octombrie 2018, cu sprijinul UE, a avut loc un seminar de instruire a cadrelor didactice din mediul rural din Găgăuzia pentru cunoașterea metodelor moderne de predare a drepturilor omului în școală

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] Asociația ,,UNIREA - ODIP"
Conferințe IPN [HD] Fundația Roma AwarenessConferințe IPN [HD] | Centrul pentru Jurnalism Independent
Vezi toate
banner creditex