Acțiune de sensibilizare organizată de studenții de la USMF
Print Send by email
17:08, 31 Mai 2016

Zeci de tineri au organizat o acțiune de sensibilizare a oamenilor prin ritm de dans. Tinerii au informat despre faptul că astăzi, 31 mai, au intrat în vigoare prevederi noi privind protecția împotriva expunerii la fumul de tutun din Legea cu privire la controlul tutunului. Acțiunea a fost organizată de studenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și ai Colegiului de Medicină, împreună cu Centru Național de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății, transmite IPN.

Ion Șalaru, vicedirectorul CNSP a declarat că Legea cu privire la controlul tutunului va avea efect scontat, protejând sănătatea populației și creându-se condiții mai bune pentru sănătate. „Tinerii au dreptul la un spațiu liber fără tutun, la condiții sănătoase de educație, de odihnă și de muncă”. Vicedirectorul Centrului de Sănătate Publică a mai menționat că Legea antitutun aduce beneficii pentru toată lumea și în scurt timp vor putea fi observate efectele acesteia.

Studenții de la medicină, prin această acțiune de sensibilizare au urmărit scopul să informeze despre impactul fumatului asupra sănătății populației și că de astăzi au intrat în vigoare noile prevederi din Legea antitutun care interzic fumatul în locurile publice. Tinerii au distribuit materiale informaționale privind interzicerea fumatului în parcuri și pe terenurile de joacă pentru copii.

La 31 mai au intrat în vigoare mai multe prevederi din Legea privind controlul tutunului. Se interzice fumatul în toate spațiile publice închise și semiînchise, inclusiv în locurile de uz comun, la locurile de muncă, indiferent de tipul de proprietate și modul de acces.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex