ADA elaborează o nouă strategie privind protecția mediului în Moldova
Print Send by email
09:36, 17 Mar 2015

Agenția Austriacă de Dezvoltare (ADA) elaborează o nouă strategie de țară pentru Republica Moldova, pentru perioada 2015-2020, iar o prioritate o reprezintă protecția mediului, a anunțat șeful Biroului de Coordonare pentru Cooperare Tehnică a Austriei, Gerhard Schaumberger, în cadrul unei întrevederi cu ministrul mediului, Sergiu Palihovici, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă remis de minister.

ADA intenționează să-și aprofundeze cooperarea pe subiectul protecției mediului, în special în ceea ce ține de mediul înconjurător și acțiuni climatice – componente ale Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, și să-și extindă portofoliul de proiecte de mediu în Moldova. Urmează lansarea unui nou proiect – „Suport în domeniul cadrului instituțional din sectorul apă și sanitație”, startul lui fiind  preconizat pentru anul 2015, pentru o durată de 6-8 ani.

Colaborarea cu ADA reprezintă o oportunitate pentru Republica Moldova de a îmbunătăți prin sanitație condițiile de viață ale cetățenilor, devenind mai vizibilă și atractivă din punct de vedere investițional și turistic, a declarat ministrul Sergiu Palihovici.

Autoritatea publică centrală de mediu susține intenția ADA de extindere a cooperării pe subiectul protecției mediului, în special suportul pentru minister în implementarea capitolelor din Acordul de Asociere cu UE. În context, a fost solicitată susținerea ADA în efectuarea analizei instituționale în sectorul mediu pentru implementarea Strategiei de Mediu și Strategiei privind Adaptarea la Schimbările Climatice.

Parteneriatul de Cooperare între Ministerul Mediului al Republicii Moldova și Agenția Austriacă de Dezvoltare se realizează în baza Acordului între Guvernul Republicii Austria și Guvernul Republicii Moldova cu privire la Cooperare și Dezvoltare, semnat în 2008, la Viena, iar obiectivele de activități sunt axate pe reducerea sărăciei, asigurarea păcii și a securității umane și protecția mediului înconjurător.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Academia Părinților de Invidiat - o nouă viziune asupra educației parentaleConferințe IPN [HD] |Îînchisoare cu suspendare pentru membrii unui grup criminal organizat
Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Vezi toate
banner creditex