Moldova invită la Sărbătoarea Vinului
Print Send by email
06:06, 04 Oct 2014

În premieră pentru Moldova, cea de-a 13-a ediție a Zilei Naționale a Vinului este prezentată sub brandul unic de țară „Vinul Moldovei. O Legendă Vie”. În zilele de 4 și 5 octombrie, centrul capitalei va găzdui sărbătoarea vinului, unde repezentanții sectorului vitivinicol al Moldovei, alături de oaspeții din țară și de peste hotare, vor celebra produsul național, transmite IPN.

La Ziua Națională a Vinului vor fi prezentate spectacole tematice și concerte. În deschiderea sărbătorii, organizatorii și-au propus să aducă în scenă legendele muzicii populare, iar showul de seară va fi animat de Zdob și Zdub, Alex Calancea Band, Nelly Ciobanu, Natalia Barbu și alții.

Prin desfășurarea Zilei Naționale a Vinului autoritățile își propun să promoveze cultura milenară a poporului moldovenesc de creare și consum a vinului de calitate și promovarea consumului conștient și moderat de vin prin educare. În Piața Marii Adunări Naționale, în Zona meșteșugarilor, va fi amenajată ca o curte tradițională țărănească. Aici meșterii populari își vor expune lucrările cu motive inspirate din struguri, vin, vie, tradiții, dar și vor oferi vizitatorilor master-class-uri de meșteșuguri tematice – confecționarea butoaielor, olărit, împletit din nuiele etc.

În Zona de creație, timp de 2 zile, pictorii moldoveni apreciați în țară și peste hotare vor picta 4 sticle gigantice de vin, prezentând 4 viziuni artistice distincte asupra tradițiilor moldovenești de vinificație. În Zona gustului – mai multe personalități vor fi invitate să-și demonstreze aptitudinile culinare, iar vizitatorii - să guste din bucatele tradiționale și vinurile autohtone.

În Zona educațională vizitatorii vor asista la toate etapele procesului de preparare a vinului, vor învăța arta de a degusta și a consuma vinurile de calitate la Școala Vinului, vor admira expozițiile de struguri și butași, vor juriza marele concurs al fanfarelor din diverse regiuni ale țării și vor încinge o horă uriașă.

Deschiderea oficială a sărbătorii va avea loc la ora 11.00. Între orele 12.20 – 12.30,   se va înmâna Marele Premiu „Pentru merite deosebite în domeniul vitivinicol” și  Premiului „Polobocul de Aur”. Până la ora 19.00, vor avea loc diferite activități interactive și concursuri, care vor fi urmate de spectacolul „Bun e vinul ghiurghiuliu”. La ora 21.40 va începe spectacolul de lumini, iar la ora 22.00 va cânta trupa Zdob și Zdub.

În acest an, Ziua Naționala a Vinului este organizată de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Oficiul Național al Viei și Vinului, Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vin, cu susținerea proiectului USAID CEED II.


(2) comentarii
антон
09:10, 04 Octombrie 2014

ну а дальше что?как не берут тулбурел ни одна страна так и не будет брать.

igor
23:42, 04 Octombrie 2014

Nu te inteleg, domnule; scrie in romana sau macar engleza daca vrei sa-ti raspunda oamenii de aici la intrebari.

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex