Doi copii au nevoie de ajutor ca să-și recapete vederea
Print Send by email
05:15, 02 Sep 2014

Părinții lui Yanis și Rareș, gemeni care au rămas fără vedere din primele zile de viață, fac apel către persoanele care au posibilitate să doneze bani pentru o intervenție chirurgicală care i-ar ajuta pe copii să-și recapete vederea. Operația poate fi făcută într-o clinică din Statele Unite ale Americii, transmite IPN.

Campania de strângere de fonduri este organizată de către asociația „Salvează o inimă”. Potrivit unui comunicat de presă al asociației, gemenii au fost aduși pe lume prematur, la 32 de săptămâni de sarcină, și au fost plasați pentru  43 de zile în incubator. Căldura mărită a incubatorului a provocat arderea retinei celor doi copii. Medicii au diagnosticat gemenii cu retinopatie de prematuritate, stagiile 4 și 5.

Unuia dintre frați doctorii din România au reușit să-i recapete parțial vederea la ochiul drept, însă în cazul celuilalt copil, complicațiie sunt mai mari și medicii din România nu pot face nimic. Până la operație, gemenii trebuie să treacă un control  la o clinică din Roma, Italia. Un singur control costă 550 de euro, plus transportul și celelalte cheltuieli pentru micuți, este nevoie de peste 2 mii de euro. După control, gemenii urmează să fie operația în Statele Unite ale Americii. La un singur ochi, intervenția chirurgicală costă 17.500 de dolari.

„Asociația noastră a mai realizat patru campanii pentru copiii bolnavi de retinopatie și toate au avut succes, iar micuții și-au putut recăpăta parțial vederea în urma intervențiilor chirurgicale”, declară Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o inimă”. Pentru mai multe detalii și donații președintele asociației, Vlad Plăcintă, poate fi contactat la numărul de telefon 0752753540.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex