Tineri de pe ambele maluri ale Nistrului au transformat deșeuri în opere de artă
Print Send by email
10:47, 05 Sep 2013

Peste 60 de tineri de pe ambele maluri ale Nistrului și-au unit eforturile pentru a salubriza o zonă de lângă râu într-un mod inedit, transformând mormanele de gunoaie în jucării și opere de artă. În acest fel, organizatorii acțiunii, asociațiile „Vitality” din orașul Tiraspol și „Renașterea rurală ” din Tohatin, cu asistența Programului UE-PNUD „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, au încercat să atenționeze populația asupra situației ecologice precare în care se află zona riverană și să o mobilizeze la acțiuni mai active de protejare a mediului, transmite IPN.

Specialiști ai Academiei de Științe a Moldovei și experți din regiunea transnistreană au menționat că din cauza deșeurilor vărsate pe parcursul ultimelor decenii, râul Nistru s-a transformat pe o distanță întinsă într-un bazin cu apă tehnică. Ecologiștii au avertizat că, dacă se va continua în acest mod, există riscul degradării resurselor biologice ale râului, distrugerea ecosistemului, ceea ce, în final, ar putea duce la o catastrofă ecologică.

„Acțiunea tinerilor este o dovadă în plus că doar prin efort comun oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului își pot îmbunătăți condițiile de trai. Uniunea Europeană și PNUD vor continua să acorde și în următorii ani tot sprijinul necesar pentru inițiative comune în mai multe domenii tematice”, a menționat Ekaterina Dorodnova, ofițer politic al Delegației Uniunii Europene la Chișinău.

Valeria Ieșeanu, analist de programe PNUD Moldova, a spus că, în cadrul Programului UE-PNUD „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, sunt sprijinite 21 de inițiative comune ale ONG-urilor în implementarea proiectelor de interes reciproc, iar în curând vor fi lansate și câteva proiecte de infrastructură în domeniul mediului. Programul UE-PNUD „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” este implementat în perioada 2012-2015, cu un buget total de 10,6 milioane de euro.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Orange Moldova

Orange Systems inspiră comunitatea IT să guste din noua rețetă de a lucra în IT

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Tehnologiile științifice bazate pe probe în monitorizarea campaniei electoraleConferințe IPN [HD] | Republica Moldova, de la promisiuni la realizări, raport
Conferințe IPN [HD] | Gheorgihi Grozav: Prezentarea Programului electoralConferințe IPN [HD] | Călin Vieru: Noutăți importante despre evoluția campaniei electorale
Vezi toate
banner creditex