Echipa Academiei de Șah din Moldova – StarNET a câștigat Cupa Moldovei
Print Send by email
16:27, 10 Mai 2012
Cupa Moldovei la Șah, desfășurată la 8 mai curent, a fost câștigată de către echipa Academiei de Șah din Moldova – StarNET. Potrivit președintelui academiei, Viorel Iordăchescu, numele echipei cuprinde denumirile a două instituții deoarece a fost o colaborare între ele, atât pe plan material, cât și la capitolul structural al echipei, transmite Info-Prim Neo.

În competiție s-au înscris 6 echipe a câte 7 participanți fiecare: echipa Universității de Stat din Moldova (USM), echipa Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM), echipele „Meteor” și „Perfect” , echipa de fete „Caisa” și echipa Academiei de Șah din Moldova – StarNET.

Din echipa Academiei de Șah din Moldova – StarNET au făcut parte marele maestru internațional Viorel Iordăchescu, marele maestru Vladislav Nevednichy, maestrul internațional Boris Itkis, proaspătul campion al Moldovei, Iulian Baltag, Anatolii Zaiarnîi din Comrat, campionul Moldovei până la 20 de ani, Valerii Iovcov, și Nichita Morozov, vicecampion european sub 12 ani.

„A fost un sistem eliminatoriu. Am jucat trei meciuri, reușind să excludem trei echipe puternice. În turul doi am jucat cu echipa „Meteor”, compusă din maeștri internaționali și mari maeștri, iar în runda finală am jucat cu echipa „Perfect”, în componența căreia au intrat de asemena mari maeștri, așa ca Viorel Bologan, noi câștigând cu un scor limită de 3,5 la 2,5”, a declarat Viorel Iordăchescu.

Titlul de câștigător al Cupei a oferit echipei Academiei de Șah din Moldova-StarNET posibilitatea să participe la Cupa Campionilor Europeni din acest an.

Pentru echipa Academiei de Șah din Moldova-StarNET titlul de campioană a Cupei Moldovei este al doilea consecutiv.

(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Investiții în pluralismul mediatic, studiuConferințe IPN [HD] | Radiografia trimestrială a economiei moldovenești
Conferințe IPN [HD] | Judecători complici în atac raiderConferințe IPN [HD] |Propunerile Diasporei pentru asigurarea dreptului la vot peste hotare
Vezi toate
banner creditex