Peste 30 de ONG-uri vor protesta la Ambasada Rusiei din Chișinău
Print Send by email
10:43, 13 Ian 2012
Platforma Civică „Acțiunea 2012”, coaliție din care fac parte circa 30 de organizații nonguvernamentale și grupuri de inițiativă, anunță pentru sâmbătă, 14 ianuarie, un protest de amploare la Ambasada Rusiei din Chișinău, transmite Info-Prim Neo.

Platforma Civică „Acțiunea 2012” cere sancționarea militarului rus care l-a împușcat mortal pe tânărul din Pârâta, Vadim Pisari, la 1 ianuarie, dar și retragerea necondiționată a trupelor și armamentului Federației Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

„Întrucât la demersurile societății civile nu au existat reacții oficiale demne, ne simțim nevoiți să organizăm un nou protest în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău”, se menționează într-un comunicat de presă difuzat de către coaliție. Protestul va avea loc sâmbătă, la ora 15.45. La acțiune vor participa circa 140 de persoane.

Organizațiile coaliției semnalează discrepanța între dialogul oficial referitor la soluționarea conflictului transnistrean și realitatea cotidiană trăită de locuitorii din această zonă tensionată, care pot deveni oricând victime ale unei granițe impuse ilegal și protejate de mitraliere.

„Acțiunea 2012” atrage atenția asupra faptului că pierderea vieții unui om în regiunea transnistreană, parte componentă a teritoriului Republicii Moldova, reprezintă mai mult decât o pagină dintr-un manual de geopolitică și trebuie tratată cu seriozitate și responsabilitate.

Platforma civică „Acțiunea 2012” este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS