Victimele regimului totalitar comunist vor avea un monument în Piața Marii Adunări Naționale
Print Send by email
20:20, 26 Iun 2010
Primăria municipiului Chișinău a instalat astăzi, 26 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale, o piatră comemorativă. Ulterior, pe acest loc, din fața sediului Guvernului, va fi edificat un monument al victimelor ocupației sovietice și regimului totalitar comunist, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă a Primăriei.

Dispoziția a fost semnată de primarul general, Dorin Chirtoacă. În comunicat se precizează că această decizie vine în conformitate cu un articol al decretului prezidențial privind declararea zilei de 28 iunie 1940 – Zi a ocupației sovietice.

Anual, ziua de 28 iunie va fi consemnată drept Ziua ocupației sovietice și a comemorării victimelor regimului totalitar comunist. Pe întreg teritoriul Moldovei drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, vor fi depuse flori la monumentele și memorialele victimelor regimului totalitar comunist, toate autoritățile publice, organizațiile și intreprinderile vor renunța la desfășurarea acțiunilor distractive de masă iar la ora 10.00 va fi păstrat un moment de reculegere.

(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Dezvelirea bustului în cinstea unui membru al Sfatului ȚăriiConferințe IPN [HD] | Preferințele moldovenilor privind sărbătorile de Paști
Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Vezi toate
banner creditex