Lista medicamentelor compensate, extinsă cu 11 denumiri

Print Send by email
12:37, 22 Iun 2018

Lista medicamentelor compensate, extinsă cu 11 denumiri

Din 22 iunie, persoanele asigurate vor beneficia de mai multe medicamente compensate. Lista medicamentelor compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) a fost extinsă cu 11 denumiri comune internaționale, transmite IPN.

Pe listă s-a inclus glimepiridum pentru tratamentul diabetului zaharat și brimonidinum+timololum pentru tratamentul glaucomului, ambele cu rata de compensare de 100%.

Cu rata medie de 70% vor fi compensate mai multe medicamente destinate tratamentului maladiilor cardiovasculare, și anume: telmisartanum în cazul pacienților hipertensivi cu diabet zaharat; nebivololum – pentru pacienții hipertensivi cu insuficiență cardiacă, cu vârsta de peste 65 de ani; perindoprilum – pacienților hipertensivi cu cardiopatie ischemică și infarct miocardic; carvedilolum – celor cu angină pectorală stabilă, insuficiență cardiacă.

De asemenea, urmează a fi compensate două noi preparate pentru tratamentul episodic în staționarul de zi, cabinete de proceduri. Este vorba despre pantoprazolum, pentru ulcerul gastric, ulcerul duodenal (doar pacienților cu maladii cardiovasculare, diabet zaharat). Cel de-al doilea medicament este pregabalinum, pentru tratamentul episodic al neuropatiei diabetice. Pentru adulți, medicamentele respective vor fi compensate parțial, cu rata medie de 70%. Copiii vor beneficia de compensarea integrală a costurilor acestor preparate.

Un alt medicament inclus pe listă este aceclofenacum, pentru tratamentul cronic al artritei reumatoide, osteoartritei, va fi compensat în medie cu 50%. Lercanidipinum, pentru tratamentul maladiilor cardiovasculare în cazul pacienților hipertensivi cu intoleranță la amplodipinum și salmeterol xifonat/propinat de fluticasonum, pentru bronhopneumopatia obstructivă cronică și astmul bronșit, vor fi compensate în medie cu 30%.

Totodată, trei denumiri comune internaționale de medicamente, care până acum erau prescrise în tratamentul episodic, organizat în sala de tratamente sau staționar de zi, vor fi prescrise pentru tratament de durată. Acestea sunt: valsartanum, pentru tratamentul maladiilor cardiovasculare la pacienții hipertensivi cu insuficiență cardiacă și diabet zaharat, diclofenacum, pentru tratamentul artritei reumatoide, osteoartritei și allopurinolum, în cazul gutei.

Lista medicamentelor compensate poate fi consultată la medicul de familie, în farmacii, la Info CNAM (0 800 99999) și accesată pe site-ul CNAM, la rubrica „Medicamente compensate”.

12:37, 22 Iun 2018
Lista medicamentelor compensate, extinsă cu 11 denumiri
Din 22 iunie, persoanele asigurate vor beneficia de mai multe medicamente compensate. Lista medicamentelor compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) a fost extinsă cu 11 denumiri…
12:37, 22 Iun 2018

Alte știri

22 Iunie 2018
RSS
Angajații din sectorul public pot solicita de astăzi compensații pentru Prima Casă Călătorii sunt îndemnați să ceară bon de plată de la taximetriști
free
Pavel Filip: Executivul este concentrat pe promovarea proiectelor de modernizare a țării 80 de tone de pesticide au fost evacuate de la un depozit din Ungheni
21 Iunie 2018
Se anunță o nouă acțiune de protest pentru ieftinirea carburanților
free
22 Iunie 2018
Împrumut european de 12 milioane de euro pentru reînnoirea parcului de ambulanțe
21 Iunie 2018
AO „Moldova mea” cere Parlamentului investigarea activității președintelui
free
Victimele represiunilor politice vor primi câte o mie de lei de la stat
Biroul Relații Interetnice va deveni Agenția Relații Interetnice Sancțiuni pentru utilizarea neconformă a tichetelor de masă
Fotbal cu veteranii MAI Cadavrul unui prunc, aruncat la gunoi
20 Iunie 2018
Protest în capitală: „Năstase e primarul!”
free
ONG-urile de media cer CSM menținerea unui climat deschis în justiție
22 Iunie 2018
Laureații concursului „Chantons, amis!”, au delectat cu piese publicul Bibliotecii Naționale
free
20 Iunie 2018
Optimizări în structura ANSA
21 Iunie 2018
Tânăr împușcat mortal la Hâncești de către un polițist
free
20 Iunie 2018
Guvernul aprobă pedeapsa cu închisoare pentru torturarea animalelor Compensații din buget pentru angajații bugetari participanți la Programul „Prima Casă”
Ajutorul bănesc pentru beneficiarii de protecție socială internațională este de 922 de lei

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.II)Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.I)
Conferințe IPN [HD] |  Atitudinea Coaliției Civice  față de invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | Organizarea protestului pentru ieftinirea carburanților
Vezi toate
banner creditex