Două autocare cu studenți români sunt oprite la frontiera moldo-ucraineană de 4 ore
Print Send by email
11:19, 16 Iul 2011
Două autocare cu 100 de studenți de la București stau de la 6 dimineața la vama Giurgiulești-Reni și așteaptă să treacă frontiera cu Ucraina pentru a merge în satul Hagi Curda din regiunea Odesa, unde urmează să fie sfințită o biserică română.

Solicitat de Info-Prim Neo, George Simion, membru al Platformei Civice „Acțiunea 2012”, care este și în unul din cele două autocare, a declarat că autoritățile ucrainene nu le-au oferit explicații în legăturii cu oprirea autocarelor în vamă. În primele două ore la vama Reni nu era curent electric, deși pe partea moldovenească nu exista nicio problemă. După care, le-au fost luate pașapoartele pentru verificări. „Stăm aici mai mult de patru ore. Autoritățile ucrainene nu ne spun nimic și nu ne dau explicații. Șoferul ne spune de fiecare dată că vom pleca peste zece minute, dar aceste minute se întind în ore”, a menționat George Simion.

În legătură cu acest caz a fost sesizată și Ambasada Ucrainei din România, dar deocamdată nu a parvenit vreun răspuns, a mai spus George Simion.

„Platforma Civică Acțiunea 2012” este o organizație în care intră reprezentanți ai societății civile de pe ambele maluri ale Prutului și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România.

(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS