Bogdan Țîrdea: Blocul ACUM încearcă să împingă PSRM spre o alianță cu PDM

Print Send by email
06:13, 25 Apr 2019

Bogdan Țîrdea: Blocul ACUM încearcă să împingă PSRM spre o alianță cu PDM

Blocul ACUM încearcă să împingă Partidul Socialiștilor către o alianță cu Partidul Democrat. Declarația aparține deputatului PSRM Bogdan Țîrdea. Potrivit lui, prin înaintarea cerințelor radicale, blocul ACUM încearcă să distrugă formațiunea socialiștilor. Despre aceasta parlamentarul a vorbit în platoul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

„Ei au încercat să ne provoace repulsie ca noi să fugim către democrați, să creăm această alianță și pe urmă să ne distrugă împreună cu democrații. De altfel, pe noi să ne distrugă în totalitate, iar din Partidul Democrat să-i înlăture pe Vladimir Plahotniuc, Pavel Filip și Andrian Candu”, spune deputatul.

Politicianul spune că și PSRM are temeri că blocul ACUM va crea în viitor o coaliție cu PDM având în vedere că anterior au mai colaborat. „Noi avem o frică față de ei sau, cel puțin, această temere este la fel de motivată ca și a blocului ACUM față de noi”, menționează socialistul.

Bogdan Țîrdea spune că PSRM nu a venit la întâlnirea propusă de blocul ACUM pentru că cerințele blocului nu s-au schimbat și ACUM continuă să solicite toate prerogativele, iar socialiștilor le propune să voteze doar inițiativele lui. Socialistul spune că nu a văzut deschidere din partea deputaților ACUM nici măcar pe punctele din programul PSRM care se referă la sfera socială. În acest caz, socialiștii au considerat că nu au ce discuta la momentul actual cu blocul ACUM.

Și comentatorul politic Corneliu Ciurea este de părere că blocul ACUM așteaptă un fel de alianță dintre PSRM și PDM. „Acest lucru îi va „albi” și ei vor sta patru ani în opoziție și vor critica această alianță”. În opinia lui, deși actorii politici sunt implicați într-un fel de joc, nimeni nu își dorește alegeri anticipate.

Totodată, comentatorul consideră că partidelor politice trebuie să li se ofere timp pentru a depăși bariera de atac reciproc pentru că în campania electorală formațiunile s-au atacat serios una pe alta.

Deputații din Partidul Socialiștilor nu s-au prezentat la runda de discuții la care au fost invitați de Blocul ACUM miercuri, 24 aprilie, în sediul Parlamentului. Reprezentanții blocului au declarat pentru presă că „cei din PSRM demonstrează că nu sunt gata să discute la modul serios”. Potrivit lor, „acum mingea este pe terenul socialiștilor” și ei au de ales, dacă vor aștepta încă două luni dizolvarea Parlamentului sau vor realiza câte ceva din propriul program.

C o zi înainte de data stabilită pentru întâlnire, reprezentanții PSRM au declarat că formațiunea este disponibilă să formeze grupuri de lucru cu blocul ACUM, „însă acest lucru poate fi inițiat doar în condițiile disponibilității celor de la ACUM de formare a unei coaliții stabile de guvernare în baza propunerilor înaintate de Consiliul republican al PSRM, cu scopul schimbării actualului sistem de guvernare și evitării declanșării alegerilor parlamentare anticipate”.

06:13, 25 Apr 2019

Alte știri

01 Iunie 2018
RSS
Prognoze pentru turul doi al alegerilor locale
free
02 Aprilie 2019
Deputații Partidului Șor au venit la discuțiile ACUM, dar au fost „trimiși la pușcărie”
free
01 Iunie 2018
Ultima bătălie televizată: Năstase și Ceban au argumentat de ce fiecare trebuie să devină primar
free
04 Aprilie 2019
PAD, PUN și PLR spun de ce partidele unioniste nu au acces în noul Parlament
free
01 Iunie 2018
Aspectele discutate în formatul 5+2 nu țin de reglementarea politică, Ion Tăbârță ANRE suspendă ultima decizie privind majorarea prețurilor la carburanți
free
03 Aprilie 2019
PSRM și ACUM caută motive pentru a evita discuții serioase pe subiect, opinie
free
02 Aprilie 2019
PDM lucrează la un nou program de guvernare
01 Aprilie 2019
Igor Dodon: E timpul să luăm decizii responsabile pentru țară și cetățeni
free
29 Martie 2019
Dezvoltarea relațiilor moldo-americane, discutată la Guvern
31 Mai 2018
Simpatizanții PAS, PPPDA și PLDM au protestat la Primărie
free
02 Aprilie 2019
Andrei Năstase: PSRM trebuie să demonstreze acum că sunt pentru deoligarhizarea țării
free
Mihai Popușoi: Va fi regretabil dacă niciunul dintre deputați nu va răspunde invitației la discuții
free
În afară de consecvență, blocul ACUM nu dă dovadă de nimic altceva, opinie
free
31 Mai 2018
Premierul cere de la ANRE lămuriri privind evoluția prețurilor la carburanți Turul I de alegeri a fost catalogat ca un semnal de revenire a dreptei pro-europene, opinie
01 Aprilie 2019
Vladimir Zelenschi e lider la alegerile din Ucraina după procesarea a 50% din procesele verbale
free
29 Martie 2019
Deputați PAS cer publicarea raportului Kroll 2
free
Marș pietonal „pentru scoaterea statului din captivitate”
free
31 Mai 2018
Scumpirea carburanților – subiect de discuție în Parlament

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Dezvelirea bustului în cinstea unui membru al Sfatului ȚăriiConferințe IPN [HD] | Preferințele moldovenilor privind sărbătorile de Paști
Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Vezi toate
banner creditex