Nouă luni erau suficiente pentru anchetarea furtului miliardului, opinie
Print Send by email
06:18, 12 Oct 2018

Pentru anchetarea fraudei bancare erau suficiente șapte-nouă luni, dacă exista voință. Totodată, dacă un nou procuror ar ancheta de la zero furtului miliardului, el ar putea face acest lucru pentru că probele nu pot fi distruse, mai ales când este vorba de transferuri bănești. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

„Eu cunosc o bună parte din foștii mei subalterni și de la CNA, pe linia Ministerului de Interne, dar și de la Procuratură. Cunosc foarte bine că sunt oameni profesioniști. Ei într-adevăr n-au posibilitatea să ducă la bun sfârșit acest lucru – ei au indicația de a sta pe loc”, spune deputatul socialist Vladimir Țurcan.

Potrivit lui, audierea în Parlament a procurorului general este importantă din punct de vedere politic pentru a fi întrebat de ce ancheta miliardului nu este încheiată. „Din punct de vedere politic este foarte important de a întreba: „Domnule procuror, nu poți, nu vrei sau nu ți se permite?”, susține parlamentarul.

Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Stanislav Pavlovschi, a menționat că în ceea ce privește activitatea bancară, fiecare document se întocmește în trei exemplare, în plus, o sursă de probă sunt martorii. „În plus, banii au fost transferați de la o bancă la alta, în străinătate și înapoi, deci, oricum urmele rămân. Problema constă nu în faptul că nu sunt urme sau că este imposibil de dovedit vinovăția, problema constă în lipsa de voință politică”, spune politicianul.

Președintele Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu, a menționat că principalul suspect al furtului miliardului este la libertate, iar procurorii tergiversează finalizarea anchetei. „Și acest lucru se întâmplă, mie mi se pare, pentru că foarte mulți implicați în furtul miliardului se află astăzi în Parlament, se află azi în sediile unor partide, care nu sunt interesați ca adevărul să iasă la suprafață”, a notat parlamentarul.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

La 10 octombrie 2018, cu sprijinul UE, a avut loc un seminar de instruire a cadrelor didactice din mediul rural din Găgăuzia pentru cunoașterea metodelor moderne de predare a drepturilor omului în școală

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] Asociația ,,UNIREA - ODIP"
Conferințe IPN [HD] Fundația Roma AwarenessConferințe IPN [HD] | Centrul pentru Jurnalism Independent
Vezi toate
banner creditex