Nouă luni erau suficiente pentru anchetarea furtului miliardului, opinie
Print Send by email
06:18, 12 Oct 2018

Pentru anchetarea fraudei bancare erau suficiente șapte-nouă luni, dacă exista voință. Totodată, dacă un nou procuror ar ancheta de la zero furtului miliardului, el ar putea face acest lucru pentru că probele nu pot fi distruse, mai ales când este vorba de transferuri bănești. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

„Eu cunosc o bună parte din foștii mei subalterni și de la CNA, pe linia Ministerului de Interne, dar și de la Procuratură. Cunosc foarte bine că sunt oameni profesioniști. Ei într-adevăr n-au posibilitatea să ducă la bun sfârșit acest lucru – ei au indicația de a sta pe loc”, spune deputatul socialist Vladimir Țurcan.

Potrivit lui, audierea în Parlament a procurorului general este importantă din punct de vedere politic pentru a fi întrebat de ce ancheta miliardului nu este încheiată. „Din punct de vedere politic este foarte important de a întreba: „Domnule procuror, nu poți, nu vrei sau nu ți se permite?”, susține parlamentarul.

Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Stanislav Pavlovschi, a menționat că în ceea ce privește activitatea bancară, fiecare document se întocmește în trei exemplare, în plus, o sursă de probă sunt martorii. „În plus, banii au fost transferați de la o bancă la alta, în străinătate și înapoi, deci, oricum urmele rămân. Problema constă nu în faptul că nu sunt urme sau că este imposibil de dovedit vinovăția, problema constă în lipsa de voință politică”, spune politicianul.

Președintele Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu, a menționat că principalul suspect al furtului miliardului este la libertate, iar procurorii tergiversează finalizarea anchetei. „Și acest lucru se întâmplă, mie mi se pare, pentru că foarte mulți implicați în furtul miliardului se află astăzi în Parlament, se află azi în sediile unor partide, care nu sunt interesați ca adevărul să iasă la suprafață”, a notat parlamentarul.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Orange Moldova

Orange Systems inspiră comunitatea IT să guste din noua rețetă de a lucra în IT

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Tehnologiile științifice bazate pe probe în monitorizarea campaniei electoraleConferințe IPN [HD] | Republica Moldova, de la promisiuni la realizări, raport
Conferințe IPN [HD] | Gheorgihi Grozav: Prezentarea Programului electoralConferințe IPN [HD] | Călin Vieru: Noutăți importante despre evoluția campaniei electorale
Vezi toate
banner creditex