PLDM acceptă dezideratul unirii cu România ca pe o expresie a idealului membrilor săi
Print Send by email
05:15, 10 Sep 2018

Viitorul prosper al Republicii Moldova este garantat doar în cadrul UE, în componența căreia se vor realiza și aspirațiile seculare ale națiunii române. În perspectiva alegerilor parlamentare din 2019, PLDM acceptă dezideratul unirii Republicii Moldova cu România ca pe o expresie firească a idealului membrilor săi. O rezoluție în acest sens a votat Partidul Liberal Democrat, la Congresul al VIII-lea extraordinar desfășurat duminică, 9 septembrie, transmite IPN.

În rezoluție se spune că, în perspectivă alegerilor din 2019, PLDM reprezintă opțiunea ce oferă șansa de renaștere, modernizare și refacere morală și că are misiunea de a reabilita noțiunile de democrație și libertăți individuale. Totodată, este menționat faptul că partidul oferă o nouă viziune asupra dezvoltării Republicii Moldova și își asumă realizarea integrală a Acordului de Asociere cu UE drept unica modalitate de obținere a statutului de țară candidat la aderare. La fel, PLDM mizează pe o coaliție largă cu partidele partenere PAS și PPPDA.

În cadrul Congresului, PLDM a constatat că Republica Moldova se confruntă cu cel mai diabolic regim politic din toată istoria sa, caracterizat prin uzurparea puterii de către clientela politică a Partidului Democrat și preluarea controlului statului de un grup restrâns de persoane cu vădite inclinații spre dictatură și teroare. Potrivit PLDM, democrația a fost transformată într-o fantomă pentru mimarea unor alegeri și legiferarea unei puteri politice impuse prin fraudă electorală și intimidare.

În rezoluție se mai spune că Republica Moldova se izolează tot mai mult la nivel internațional și devine partenerul unor regimuri autoritare. Relațiile cu UE și SUA sunt tot mai dificile, iar suportul economic și financiar, extrem de necesar țării, a devenit imposibil din cauza derapajelor antidemocratice. În schimb, regimul devine tot mai reacționar, iar manifestările de forță în raport cu orice formă de protest sunt tot mai prezente și mai violente. Sărăcia și depopularea este o consecință directă a declinului democrației și a economiei naționale. Este o consecință a lipsei de viziuni și rezultatul direct al subordonării economiei intereselor unor grupări politico-financiare, afiliate guvernării PDM.


(1) comentarii
Ion
10:00, 10 September 2018

Prostologii ieftine, toti cunoastem ce reprezinta PLDM si membrii sai ce se regasesc in actual prin PAScuDA, schimbul culorii politice nu schimba si faptele precedente.

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Orange Moldova

Orange Systems inspiră comunitatea IT să guste din noua rețetă de a lucra în IT

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Tehnologiile științifice bazate pe probe în monitorizarea campaniei electoraleConferințe IPN [HD] | Republica Moldova, de la promisiuni la realizări, raport
Conferințe IPN [HD] | Gheorgihi Grozav: Prezentarea Programului electoralConferințe IPN [HD] | Călin Vieru: Noutăți importante despre evoluția campaniei electorale
Vezi toate
banner creditex