Protest la Parlament: „Nu legalizați banii furați!”
Print Send by email
16:48, 27 Iul 2018

„Nu legalizați banii furați!”. Aceasta le-au cerut astăzi deputaților membri și simpatizanți ai Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr (PPPDA) și ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Acțiunea de protest a fost organizată după ce ieri majoritatea parlamentară a votat o lege prin care persoanele fizice vor putea să-și declare voluntar bunurile nedeclarate. Manifestanții au atenționat asupra faptului că prin această reformă guvernarea urmărește legalizarea banilor furați din sistemul bancar, transmite IPN.

Vicepreședinta PPPDA, Inga Grigoriu, a spus că deputații care au votat ieri reforma fiscală sunt hoții banilor furați din sistemul bancar moldovenesc. „Noi avem nevoie de o țară liberă, în care cetățenii acestei țări să se simtă demni și în siguranță, iar hoții de miliarde – la pușcărie”, a spus Inga Grigoriu.

Vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, a spus că UE, prin vocea șefului Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, a transmis mesajul că prin legea adoptată ieri Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și UE este în pericol. „Relațiile cu UE sunt din ce în ce mai proaste. Vedem că guvernarea nu face altceva decât să ardă podurile în mod intenționat cu UE. Și putem să ne întrebăm dacă nu mergem în UE, unde mergem?”, s-a întrebat Mihai Popșoi.

„Începând de miercuri (25 iulie) premierul Pavel Filip l-a Guvern a spus că vrea să facă o mică reformă fiscală, dar de fapt este o mică hoție fiscală. S-au mai gândit ei cum să aducă repede banii furați acasă aprobând legea privind amnistia fiscală. Este o hoție pe față”, a declarat secretarul general PAS, Igor Grosu.

Liderul PPPDA, Andrei Năstase, a menționat că democrații guvernează în această țară furând cetățenii, iar această stare de lucruri numai poate fi tolerată. Andrei Năstase a făcut un apel către cetățeni să participe pe data de 26 august la Marea Adunare Națională pentru a manifesta împotriva actualei guvernări.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex