Andrian Candu: Votul mixt nu va fi anulat
Print Send by email
15:01, 19 Iul 2018

Membrii Mișcării de Rezistență Națională ACUM, adunați în fața Parlamentului pentru a cere îndeplinirea revendicărilor adoptate în data de 1 iulie 2018, l-au chemat pe Andrian Candu la discuții, dar președintele Parlamentului nu a dat curs invitației. Acesta, însă, a menționat în cadrul unui briefing de presă că sistemul mixt de vot nu va fi anulat și a recomandat partidelor din opoziție să nu piardă timpul protestând. Totodată, Andrian Candu a declarat că Parlamentul Republicii Moldova își exprimă îngrijorările legate de invalidarea alegerilor din Chișinău, transmite IPN.  

 „În acea hotărâre a Parlamentului, votată săptămâna trecută, a fost delegată Comisia juridică de la care s-a solicitat într-un termen de 60 de zile să evalueze cele întâmplate și să vină cu recomandări și cu soluții pentru depășirea subiectului în așa fel încât să nu mai avem astfel de cazuri”, a declarat președintele Parlamentului.

Întrebat ce părere are despre cerințele protestatarilor, Andrian Candu a declarat că sistemul mixt de vot nu va fi anulat. „Trebuie să înțeleagă absolut toți cetățenii Republicii Moldova, inclusiv toți care sunt la protest astăzi în fața Parlamentului, că sistemul mixt nu va fi anulat și că următoarele alegeri parlamentare vor fi organizate în baza sistemului mixt. Să se pregătească pentru sistemul mixt, să-și identifice candidații în circumscripțiile electorale din țară și din străinătate, să intre în competiția politică, legată de electorala care urmează și mai puțin să piardă timpul cu protestele, chiar dacă este un exercițiu democratic”, a menționat președintele Parlamentului.

Participanții la acțiunea de protest din 1 iulie, desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale, au adoptat o rezoluție prin care guvernării i se cere validarea alegerilor locale din Chișinău, anularea sistemului mixt și demiterea și tragerea la răspundere a judecătorilor care au pronunțat hotărâri privind invalidarea alegerilor. În caz contrar, Mișcarea de Rezistență Națională va întreprinde acțiuni pașnice de nesupunere civică.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Dezvelirea bustului în cinstea unui membru al Sfatului ȚăriiConferințe IPN [HD] | Preferințele moldovenilor privind sărbătorile de Paști
Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Vezi toate
banner creditex