Igor Dodon efectuează o vizită de lucru în Turcia
Print Send by email
09:30, 09 Iul 2018

Președintele Igor Dodon efectuează luni, 9 iulie, o vizită de lucru în Turcia, unde urmează să participe la ceremonia de inaugurare în funcție a președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan, transmite IPN.

„Cu Republica Turcia ne leagă relații de prietenie foarte bune. Mai mult de două decenii, Guvernul Turciei, prin intermediul Agenției TIKA, acordă Republicii Moldova ajutor esențial în mai multe domenii. Sunt realizate sute de proiecte sociale în mai multe regiuni ale țării și în primul rând, în UTA Găgăuzia”, menționează șeful statului într-un mesaj postat pe Facebook.

Igor Dodon mai menționează că în conformitate cu înțelegerile existente cu președintele Turciei, cu sprijinul Agenției TIKA, este realizată reconstrucția clădirii Președinției Republicii Moldova. În a doua jumătate a lunii august este preconizată ceremonia solemnă de deschidere oficială a clădirii, eveniment la care se așteaptă participarea omologului său turc.

Anterior Igor Dodon a anunțat că mai planifică o vizită și în Federația Rusă, unde are invitație să participe la finala Campionatului mondial de fotbal. Pe 13 sau 14 iulie președintele va avea o întrevedere cu omologul său rus, Vladimir Putin.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Orange Moldova

Orange Systems inspiră comunitatea IT să guste din noua rețetă de a lucra în IT

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Tehnologiile științifice bazate pe probe în monitorizarea campaniei electoraleConferințe IPN [HD] | Republica Moldova, de la promisiuni la realizări, raport
Conferințe IPN [HD] | Gheorgihi Grozav: Prezentarea Programului electoralConferințe IPN [HD] | Călin Vieru: Noutăți importante despre evoluția campaniei electorale
Vezi toate
banner creditex