Igor Dodon efectuează o vizită de lucru în Turcia
Print Send by email
09:30, 09 Iul 2018

Președintele Igor Dodon efectuează luni, 9 iulie, o vizită de lucru în Turcia, unde urmează să participe la ceremonia de inaugurare în funcție a președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan, transmite IPN.

„Cu Republica Turcia ne leagă relații de prietenie foarte bune. Mai mult de două decenii, Guvernul Turciei, prin intermediul Agenției TIKA, acordă Republicii Moldova ajutor esențial în mai multe domenii. Sunt realizate sute de proiecte sociale în mai multe regiuni ale țării și în primul rând, în UTA Găgăuzia”, menționează șeful statului într-un mesaj postat pe Facebook.

Igor Dodon mai menționează că în conformitate cu înțelegerile existente cu președintele Turciei, cu sprijinul Agenției TIKA, este realizată reconstrucția clădirii Președinției Republicii Moldova. În a doua jumătate a lunii august este preconizată ceremonia solemnă de deschidere oficială a clădirii, eveniment la care se așteaptă participarea omologului său turc.

Anterior Igor Dodon a anunțat că mai planifică o vizită și în Federația Rusă, unde are invitație să participe la finala Campionatului mondial de fotbal. Pe 13 sau 14 iulie președintele va avea o întrevedere cu omologul său rus, Vladimir Putin.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

[imas]

Dinamica percepțiilor cu privire la mediul social, economic și politic

Proiectul MAC-P

Suport în valoare de circa 7,2 milioane de lei pentru producătorii agricoli din Republica Moldova

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Agenția de inspectare și restaurare a monumentelorConferințe IPN [HD] | Impactul Rezoluției Parlamentului European din 14.11.2018
Conferințe IPN [HD] | Dinamica percepțiilor cu privire la mediul social, economic și politic din RMConferințe IPN [HD] | Proiectul internațional HydroEcoNex BSB165
Vezi toate
banner creditex