PL, PSRM și PLDM despre nevalidarea mandatului de primar
Print Send by email
07:28, 22 Iun 2018

Reprezentanții Partidului Liberal, Partidului Socialiștilor și Partidului Liberal Democrat sunt nedumeriți de faptul că instanța de apel Chișinău a menținut hotărârea instanței de fond privind nevalidarea scrutinului electoral local, transmite IPN.

Vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, susține că dacă s-ar fi depistat încălcări juridice din partea candidaților la funcția de primar în turul doi, atunci ar fi trebuit să fie organizat turul al treilea cu alți candidați. Potrivit lui, deciziile instanțelor de judecată nu pot fi numite juridice, dar nici politice. „Din păcate această decizie va avea foarte multe repercusiuni pentru Republica Moldova. Mă duce cu gândul la aceasta faptul că nu mai sunt chestiuni politice, ci am trecut într-o eră personală”, a spus Valeriu Munteanu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Juristul Partidului Socialiștilor, Fadei Nagacevschi, a menționat că, în situația în care au fost excluși din joc Andrei Năstase și Ion Ceban pentru pretinse încălcări ale legislației electorale, nu exclude că Comisia Electorală Centrală ar putea solicita o explicare a hotărârilor de judecată și ar putea să se organizeze al treilea tur de scrutin cu candidații care au pierdut în turul întâi al localelor.

Vicepreședintele Partidului Liberal Democrat, Alexandru Bujorean, consideră că Republica Moldova de câteva zile nu mai este o țară cu regim hibrid, ci o țară dictatorială și merge cu pași siguri spre un regim autocrat care, probabil, va duce și la jertfe omenești. Politicianul spune că este cel puțin naiv să se creadă că deciziile se iau în instanța de judecată.

Curtea de Apel Chișinău a menținut hotărârea instanței de nivelul întâi, prin care alegerile locale noi din capitală au fost declarate nevalabile. Decizia a fost pronunțată joi seara, 21 iunie, în timp ce în fața CA, dar și în fața Primăriei, simpatizanții lui Andrei Năstase protestau cerând validarea mandatului primarului ales.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

La 10 octombrie 2018, cu sprijinul UE, a avut loc un seminar de instruire a cadrelor didactice din mediul rural din Găgăuzia pentru cunoașterea metodelor moderne de predare a drepturilor omului în școală

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] Asociația ,,UNIREA - ODIP"Conferințe IPN [HD] Fundația Roma Awareness
Conferințe IPN [HD] | Centrul pentru Jurnalism IndependentConferințe IPN [HD] | Grupul de inițiativă al Adunării Consultative
Vezi toate
banner creditex