Zinaida Greceanîi: Sistemul social-economic al Republicii Moldova trebuie revizuit
Print Send by email
06:21, 27 Apr 2018

Sistemul social-economic al Republicii Moldova trebuie revizuit. Sistemul existent este bazat pe import și pe consum, însă țara are nevoie de venituri. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

„Noi trebuie să câștigăm bani în țară, să avem posibilitatea să producem, să exportăm și să aducem cetățenii acasă”, spune Zinaida Greceanîi.

Referindu-se la sistemul de pensii, președintele PSRM spune că pensiile trebuie indexate de două ori pe an cu cel puțin 18-20% pentru ca persoanele în etate să simtă diferența de venit. Potrivit ei, indexările care se fac actualmente nu îi face mai fericiți pe pensionari. „Sistemul de pensionare trebuie sub multe aspecte revizuit, dar până atunci cel mai rațional ar fi să facem indexarea de două ori pe an, să ne uităm care este coșul minim de consum, ce produse alimentare și cum s-au majorat prețurile ca să vedem cum putem să creștem această pensie”, a afirmat Zinaida Greceanîi.

Totodată, liderul socialiștilor consideră că trebuie revizuit și prețul pentru energia termică drept urmare a reducerii tarifului pentru gaz.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex