Unica alternativă pentru unionism este modernizarea țării după modelul european, analist
Print Send by email
10:52, 14 Apr 2018

Unica alternativă pentru unionism este modernizarea Republicii Moldova după modelul european. Despre acesta vorbesc astăzi două forțe politice, PPPDA și PAS, dar trebuie încă să dovedească prin fapte că sunt capabile să realizeze un astfel de proiect. PDM, care are frazeologie proeuropeană, este o forță antieuropeană, antinațională. Declarații în acest sens a făcut analistul politic Alexei Tulbure în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, citat de IPN.

Alexei Tulbure spune despre celelalte partide că sunt absolut discreditate. Modelul socialiștilor de dezvoltare a țării este atractiv doar pentru o parte a populației, dar absolut inacceptabil pentru un viitor normal al unei țări europene. El mai spune că Uniunea Vamală este o agendă falsă și unionismul, într-un fel, tot este o agendă falsă, pentru că sunt irealizabile.

Potrivit lui Alexei Tulbure, trebuie recunoscut faptul că numărul celor care văd în unirea cu România o ieșire din impasul în care am nimerit crește. Analistul este de acord cu argumentul că putem să devenim parte a UE alipindu-ne la România. Dar problema este alta, spune el. Republica Moldova nu ne schimbă cu nimic, rămâne același stat – incapabili să se autoadministreze, să-și apere drepturile. „Deci, devenim o zonă depresivă a României și o zonă depresivă a UE. Efectele pozitive pe care putem să le resimțim odată cu această alipire a teritoriului la România, ele vor trece foarte repede”, crede analistul.

Alexei Tulbure afirmă că ar fi o soluție unirea dacă nu vom găsi potențialul pe interior de a ne moderniza și de a ne autoadministra. Dar nu va fi o poveste de succes, va fi urmarea unei catastrofe social-politice pe acest teritoriu. Prin unire devenim parte a spațiului NATO și, în sensul acesta, problema securității este soluționată, cel puțin teoretic. Se vor egala pensiile și salariile, însă numai dacă va rezista bugetul statului român.

Potrivit lui Alexei Tulbure, în condițiile în care vom fi însă capabili să aducem la guvernare o forță politică care „va renunța la toate prostiile geopolitice, la agendele false și va formula clar niște sarcini referitoare la schimbările și reformele pe care trebuie să le producem pe interior și va include societatea, întreaga populație, în această operă de edificare a unui stat”, se va reuși modernizarea Republicii Moldova.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Academia Părinților de Invidiat - o nouă viziune asupra educației parentaleConferințe IPN [HD] |Îînchisoare cu suspendare pentru membrii unui grup criminal organizat
Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Vezi toate
banner creditex