Primii candidați la Primăria Chișinău și-au aflat locul în buletinul de vot
Print Send by email
18:02, 04 Apr 2018

Primii cinci candidați la funcția de primar al municipiului Chișinău, care și-au depus astăzi, 4 aprilie, actele pentru înregistrarea în cursa electorală, și-au aflat locul în buletinul de vot, stabilit preventiv în urma tragerilor la sorți, transmite IPN.

Pe locul întâi este președintele Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, urmat de candidatul comun PPPDA-PAS, Andrei Năstase. Poziția a treia în buletinul de vot i-a revenit lui Alexandr Roșco, candidatul Partidului Politic „Casa Noastră-Moldova”, iar Reghina Apostolova, candidata Partidului Șor, este cu numărul patru. Candidatul Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, primul care a depus astăzi setul de acte la Consiliu Electoral al Circumscripției Electorale municipale Chișinău, în urma tragerilor la sorți ocupă poziția a cincea în buletinul de vot.

Tot astăzi, candidații independenți Sergiu Tofilat și Maia Laguta au mers la Consiliu pentru a solicita listele de subscripție. Ei trebuie să adune cel puțin 10 mii de semnături de susținere.

Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău are la dispoziție șapte zile din momentul depunerii actelor pentru a decide cu privire la înregistrarea fiecărui candidat. Consiliul va accepta dosarele candidaților la Primărie până pe 19 aprilie curent.

Alegerile vor avea loc pe 20 mai.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Orange Moldova

Orange Systems inspiră comunitatea IT să guste din noua rețetă de a lucra în IT

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Tehnologiile științifice bazate pe probe în monitorizarea campaniei electoraleConferințe IPN [HD] | Republica Moldova, de la promisiuni la realizări, raport
Conferințe IPN [HD] | Gheorgihi Grozav: Prezentarea Programului electoralConferințe IPN [HD] | Călin Vieru: Noutăți importante despre evoluția campaniei electorale
Vezi toate
banner creditex