Valeriu Munteanu: Teoretic, Dorin Chirtoacă mai poate candida la Primăria Chișinău
Print Send by email
07:03, 17 Feb 2018

Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, care și-a anunțat demisia, din punct de vedere teoretic, mai poate candida la această funcție. Decizia dacă va candida sau nu va fi luată în cadrul Partidului Liberal. Declarația a fost făcută de vicepreședintele formațiunii, Valeriu Munteanu, în cadrul emisiunii „Cod Galben” de la postul de televiziune 10TV, transmite IPN.

Valeriu Munteanu susține că Partidul Liberal va identifica în rândurile sale un candidat care va avea obligația să câștige următoarele alegeri din municipiu.

Vicepreședintele PL consideră că dacă Dorin Chirtoacă își prezenta demisia până la referendumul care a avut loc toamna trecută în Chișinău, inițiat de socialiști pentru a-l demite din funcție, bugetul era să fie scutit de cele nouă milioane de lei care s-au cheltuit la plebiscit, dar ratingul PSRM era să crească de trei ori și socialiștii erau să înainteze ideea că Dorin Chirtoacă și-a dat demisia de frica lor. „Acest lucru ar fi avut un impact negativ inclusiv pentru viitoarele alegeri parlamentare”, spune Valeriu Munteanu.

Potrivit lui, decizia de a demisiona era luată de mult timp, dar a fost prezentată acum pentru că s-a înțeles că mai departe nu se poate merge din considerente că dosarul inițiat pe numele lui Dorin Chirtoacă este eminamente unul politic. Potrivit liberalului, decizia nu a fost una neașteptată și ideea demisionării există de mai mult timp.

Vineri, 16 februarie, primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, suspendat din funcție, a anunțat că renunță la mandat. Acesta a declarat că decizia este luată în semn de protest față de abuzurile care au loc împotriva orașului, dar și împotriva sa.


(2) comentarii
Liviu
11:37, 18 Februarie 2018

Buna ziua. Imi plac articolele IPN insa site-ul nu este adaptat pentru citire de pe smartphone. Recomand adaptarea site-ului si la platforma telefonica pentru mai multe vizualizari, mai ales din partea celor ce le gasesc pe facebook sau tweeter. O zi buna.

Liviu
11:38, 18 Februarie 2018

Buna ziua. Imi plac articolele IPN insa site-ul nu este adaptat pentru citire de pe smartphone. Recomand adaptarea site-ului si la platforma telefonica pentru mai multe vizualizari, mai ales din partea celor ce le gasesc pe facebook sau tweeter. O zi buna.

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Sesizarea Curții Constituționale privind  invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13
Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la StrasbourgConferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RM
Vezi toate
banner creditex