CEC respinge înregistrarea grupului de inițiativă pentru abrogarea sistemului mixt de vot
Print Send by email
18:08, 12 Ian 2018

Comisia Electorală Centrală a respins vineri, 12 ianuarie, cererea de înregistrare a grupul de inițiativă pentru desfășurarea referendumului republican legislativ privind abrogarea legii prin care au fost aduse modificări la Codul Electoral, fiind aplicat sistemul mixt de vot, transmite IPN.

Potrivit președintei CEC, Alina Russu, Comisia a identificat nerespectarea normelor legale și a prevederilor Codului Electoral, prin prezentarea datelor contradictorii în procesul-verbal de după constituirea grupului de inițiativă, precum și neconformități la numărarea voturilor participanților. Alina Russu și-a exprimat neîncrederea și în privința veridicității cifrelor incluse în procesul-verbal.

Președinte grupului de inițiativă, Ștefan Gligor, a spus că prin decizia sa, Comisia Electorală a anihilat dreptul cetățenilor la desfășurarea referendumurilor legislative, a violat dreptul constituțional al poporului Republicii Moldova și a acționat ca o instituție implicată politic, care este în serviciul politic al guvernării actuale.

Grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului pentru anularea sistemului mixt de vot a fost constituit pe 17 decembrie, în cadrul unei adunări generale, la care au participat aproape 700 de cetățeni cu drept de vot.

Decizia CEC va fi dezbătută luni, 15 ianuarie, la ședința coordonatorilor Grupului de inițiativă, la care se vor decide cum se va acționa în continuare.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

La 10 octombrie 2018, cu sprijinul UE, a avut loc un seminar de instruire a cadrelor didactice din mediul rural din Găgăuzia pentru cunoașterea metodelor moderne de predare a drepturilor omului în școală

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] Asociația ,,UNIREA - ODIP"Conferințe IPN [HD] Fundația Roma Awareness
Conferințe IPN [HD] | Centrul pentru Jurnalism IndependentConferințe IPN [HD] | Grupul de inițiativă al Adunării Consultative
Vezi toate
banner creditex