Noii membri ai Guvernului au depus jurământul
Print Send by email
10:49, 10 Ian 2018

Cei șapte noi membri ai cabinetului de miniștri, doi vicepremieri și cinci miniștri, numiți în urma remanierilor guvernamentale anunțate de către coaliția de guvernare la 19 decembrie, au depus miercuri, 10 ianuarie, jurământul. Decretele de promovare în funcție au fost semnate în aceeași zi de către Președintele Parlamentului Andrian Candu, care exercită interimatul funcției de președinte al țării, în baza deciziei Curții Constituțională din 2 ianuarie, care a stabilit circumstanțele ce justifică instituirea interimatului, transmite IPN.

Jurământul a fost depus de: Iurie Leancă – vicepremier pentru integrare europeană; Cristina Lesnic – vicepremier pentru reintegrare; Chiril Gaburici – ministru al economiei și infrastructurii; Alexandru Tănase – ministru al justiției; Tudor Ulianovschi –  ministru al afacerilor externe și integrării europene; Liviu Volconovici – ministru al agriculturii, dezvoltării regionale și mediului și Svetlana Cebotari – ministru al sănătății, muncii și protecției sociale.

Andrian Candu a declarat că în noua componență Guvernul trebuie să ducă la capăt  lucrurile bune începute și să le înceapă pe cele care sunt în așteptare, așa încât cetățenii să simtă efectele reformelor. Demnitarii trebuie să aibă simțul datoriei, iar funcționarii să fie profesioniști și să se manifeste prin devotament, calități pe care noii miniștri le au, a declarat Andrian Candu.

Prezent la ceremonie, premierul Pavel Filip și-a exprimat încrederea că noii membri ai executivului vor munci eficient, chiar dacă anul care vine nu va fi deloc simplu, pentru că este an electoral. „Această nouă formulă guvernamentală este una care se încadrează perfect în dimensiunea tehnocrată”, a declarat Pavel Filip.

În octombrie 2017, în condiții similare, ministrul apărării, Eugeniu Sturza, a fost învestit prin decretul semnat de Andrian Candu în calitate de președinte interimar al țării.


(1) comentarii
Alin
11:08, 10 Ianuarie 2018

Hai ca au o multime de treaba, sper sa se apuce cit de curind. Si mai sper ca partidele din opozitie sa nu mai puna tot felul de piedici precum au facut-o pina acum.

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Embassy of Georgia in Chisinau

10 years since Russia’s Military Aggression and Occupation of Georgian Territories: Ways to Sustainable Peace and Security in Georgia

Serviciul de presă al CTIF

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe a preluat, după reorganizare, atribuțiile a trei întreprinderi de stat

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Video șocant! Fărădelegi în instituția penitenciară nr.13Conferințe IPN [HD] | Rezultatele lotului național la Campionatului Mondial de Muaythai
Conferințe IPN [HD] | Opriți fărădelegile primarului de Drepcăuți Ioxa și complicilor săi!Conferințe IPN [HD] | Organele de politie sunt implicate în activității ilegale
Vezi toate
banner creditex