Pavel Filip: De reforma Guvernului depinde viitorul Republicii Moldova
Print Send by email
06:10, 04 Ian 2018

Reforma Guvernului este una fundamentală pentru Republica Moldova și de aceasta depinde viitorul țării. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul unui interviu acordat postului public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Premierul susține că reformarea administrației publice centrale prevede, în primul rând, fortificarea instituțiilor statului. „Eu vă spun cu toată responsabilitatea că multe din problemele cu care se confruntă Republica Moldova sunt din cauza instituțiilor slabe. Un stat cu instituții slabe este un stat slab, de aceea am ținut foarte mult la această reformă. Desigur că și abordarea noastră a fost una pragmatică și absolut rațională, pentru că este o reformă complexă”, afirmă șeful cabinetului de miniștri.

Pavel Filip spune că a reușit să transforme Cancelaria de Stat într-un centru al Guvernului și să creeze centrul de implementare a reformei. De la 16 ministere, Guvernul a ajuns să aibă nouă ministere. „Acum fiecare domeniu are câte un secretar de stat – o persoană profesionistă, selectată în baza unui concurs absolut obiectiv și transparent”, spune premierul.

Alte câteva elemente ale acestei reforme, menționate de prim-ministru, sunt scoaterea din subordinea ministerelor a tuturor întreprinderilor de stat sau cu capital majoritar de stat, astfel încât miniștrii să nu mai aibă tentația de a interveni în activitatea economică. De întreprinderi se va ocupa Agenția Proprietății Publice, care este subordonată Guvernului.


(3) comentarii
ssssssssss
10:22, 04 Ianuarie 2018

Dl Filip sunteți deja la inceputal anului 3 de manda de guvernare cred ca de mult deja este timpul ca sa faceți mult mai multe lucruri frumoase pentru țara, nu trindaviți ca poate veni alcib=neva in locul dumnevoastra mai cu spor pentru realizari și pentru un trai decent pentru cetățeni!

Gheorghe
10:35, 04 Ianuarie 2018

Sper ca noii ministri vor fi investiti cit mai curind, este foarte mult de lucru, nu mai este vreme de pierdut. Hai democratii... demonstrati ca meritati sa ramineti la putere si dupa 2018.

Andrei
11:28, 04 Ianuarie 2018

De această reformă depinde inclusiv și finanțarea din partea UE, în caz contrar, vor fi taxați de alegători, deci nu le rămîne decît să muncească.

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Dezvelirea bustului în cinstea unui membru al Sfatului ȚăriiConferințe IPN [HD] | Preferințele moldovenilor privind sărbătorile de Paști
Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Vezi toate
banner creditex