Dumitru Ciubașenco: Inițiativa referendumului de la Bălți îi aparține lui Usatîi
Print Send by email
12:04, 03 Ian 2018

Inițiativa desfășurării unui referendum local la Bălți privind revocarea primarului Renato Usatîi vine chiar de la acesta, care vrea astfel să pună capăt speculațiilor privind neîncrederea locuitorilor municipiului în administrația locală. Astfel a comentat Dumitru Ciubașenco, vicepreședintele Partidului Politic „Partidul Nostru”, condus de Renato Usatîi, decizia de astăzi, 3 ianuarie, a Consiliului municipal Bălți de organizare a referendumului, transmite IPN.

Potrivit vicepreședintelui formațiunii, referendumul care va avea loc la Bălți „este procedură democratică, care vine să submineze acțiunile oponenților împotriva actualei administrații de la Bălți”. Dumitru Ciubașenco afirmă că oponenții au pus la cale acapararea prin atac rider a Primăriei Bălți, iar în ultimele zile, reprezentanți ai organelor de forță de la Chișinău au făcut presiuni asupra consilierilor de la Bălți, care au fost speriați și amenințați cu dosare penale și cu demiteri.

În cel mult 15 zile, urmează să se desfășoare o nouă ședință a Consiliului municipal Bălți, la care se va decide data referendumului, se va aproba modelul buletinului de vot și se va formula întrebarea la care vor răspunde alegătorii în cadrul referendumului, a precizat Dumitru Ciubașenco.

Pentru inițierea referendumului au votat în unanimitate 27 de consilieri prezenți la ședință. PPPP este reprezentat în Consiliul 26 de consilieri din 35.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

La 10 octombrie 2018, cu sprijinul UE, a avut loc un seminar de instruire a cadrelor didactice din mediul rural din Găgăuzia pentru cunoașterea metodelor moderne de predare a drepturilor omului în școală

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Live stream
Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] Asociația ,,UNIREA - ODIP"
Vezi toate
banner creditex