Peter Michalko: Intrăm în prioada în care Moldova are și mai multe posibilități pentru dezvoltare
Print Send by email
05:47, 15 Dec 2017

Republica Moldova intră în perioada în care are și mai multe posibilități pentru dezvoltare. Declarația a fost făcută de ambasadorul Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8. Oficialul european speră că în timpul mandatului pe care îl deține va vedea cum sunt folosite aceste posibilități în mod masiv pentru binele cetățenilor, transmite IPN.

„Pentru mine ar fi un lucru foarte satisfăcător, dacă în timpul mandatului meu, în continuare, cu acești pași politici cu care construim acum relația dintre UE și Republica Moldova, după cei patru ani de mandat, vom putea să spunem că a fost un timp petrecut cu succes și rezultate, când va fi indiscutabil că aceasta este calea spre modernizare, spre dezvoltare și spre binele oamenilor, va fi clar că așa trebuie să continuăm cooperarea noastră”, a declarat ambasadorul. Peter Michalko este de părere că pentru aceasta în prezent există toate instrumentele necesare, relația dintre Moldova și UE fiind la un nivel foarte înalt atât în ceea ce ține de Acordul de Asociere, cât și de agenda de asociere reînnoită vara trecută.

Referindu-se la condițiile înaintate de Uniunea Europeană pentru acordarea ajutorului macrofinanciar și, în special, la schimbarea sistemului electoral, șeful Delegației UE spune că toate transformările sunt în mâinile autorităților moldovenești. „Din partea noastră este important ca atunci când vom face evaluarea să fim siguri că standardele democratice nu vor regresa sau nu vor constitui un risc atât pentru alegători, cât și pentru candidați”, spune ambasadorul.


(5) comentarii
Liliana
09:00, 15 Decembrie 2017

Logic vorbind, aceasta guvernare cred ca ne-a dus tara cel mai apropae de UE.

pumnal
09:23, 15 Decembrie 2017

Intram in perioada cind guvernarea a dovedit ca reuseste!!!

Pavel
09:43, 15 Decembrie 2017

Iată încă o confirmare a faptului că UE chiar crede și sprijină actuala guvernare, da știți de ce ? pentru că guvernul PDM chiar vine cu rezultate și face reforme necesare !

Alexei
10:59, 15 Decembrie 2017

Întradevăr RM la moment are foarte multe oportunități de dezvoltare, rîmăne de văzut dacă guvernarea va ști să le justifice, dacă da, atunci cu toții vom avea doar de cîștigat.

andrei
11:33, 15 Decembrie 2017

Dacă nu era guvernul Filip o figă ce era acum pentru Moldova !

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Apă-Canal Chișinău

Administrația ACC va inspecta joi, 10 mai primul șantier de lucru privind reabilitarea a circa 190 km rețele de apeduct si 7 km de canalizare

Editura Cartier

Lansarea volumului Cioburi de oglindă, de Valentin Dulce, la Librăria din Centru

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Colaborarea Franța-Moldova: un patrimoniu comun, obiective comuneConferințe IPN [HD] | Strategia de transport - proces falimentat
Conferințe IPN [HD] |Monitorizarea prezenței concurenților electorali în știrile TVConferințe IPN [HD] | Autoritățile electorale refuză accesul la listele de subscripție a S. Radu
Vezi toate
banner eu
banner ceu
banner creditex