Proiectul de lege privind securitatea spațiului informațional constituie o atutoapărare, opinie
Print Send by email
05:38, 07 Dec 2017

Proiectul de lege propus de Partidul Democrat care prevede securizarea spațiului mediatic este un remediu de autoapărare a statului de propaganda străină. De această părere este analistul politic Anatol Țăranu, exprimată în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

În opinia analistului, tot ce este legat de încercarea de a denigra Uniunea Europeană, valorile europene, de a o prezenta ca un paradis al gay-lor, al desfrânării înseamnă propaganda care creează o anumită conștiință socială, politică în Republica Moldova și care blochează tot ceea ce se numește orientarea europeană. „Îi debusolează pe cetățenii noștri și în așa fel, practic, această propagandă se opune scopului nostru fundamental care se numește integrarea europeană a Republicii Moldova”, spune Anatol Țăranu. În asemenea situație, statul este nevoit să întreprindă măsuri de autoapărare.

Deputatul democrat Corneliu Mihalache a afirmat că în legislația Republicii Moldova acum pentru prima dată apare noțiunea de propagandă. Deputatul consideră că propaganda externă este mult mai periculoasă decât cea de interior. „Propaganda externă este, de fapt, o imixtiune în spațiul informațional al Republicii Moldova și în treburile interne ale statului. Are efect asupra conștiinței populației”, spune Corneliu Mihalache.

Deputatul spune că în cazul propagandei nu poate fi vorba de libertatea de exprimare pentru că este manipularea opiniei publice și chiar o diversiune.

Miercuri, 6 decembrie, PDM a propus introducerea pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului din această săptămână a proiectului de lege privind modificarea Codului Audiovizualului, prin care se instituie un mecanism de asigurare a securității informaționale a statului.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Mitropolia Basarabiei cere repetat organelor competente ale Republicii Moldova să aplice legea, iar Mitropolitului Vladimir Cantarean să respecte drepturile creștinilor de a reveni la Mitropolia Basarabiei

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Cooperarea USR cu forțele politice cu adevărat pro-europene din RMConferințe IPN [HD] | Autodenunțul - instrument de protecție a corupților
Conferințe IPN [HD] | Prezentarea rezultatelor consultării publice privind unirea RM cu RomâniaConferințe IPN [HD] | Dezbateri publice cu participarea candidaților la funcția de primar general
Vezi toate
banner ceu
banner creditex