Integrarea Moldovei în UE este susținută de 36% dintre respondenți
Print Send by email
12:11, 06 Dec 2017

Dacă duminica viitoare ar fi organizat un referendum la care moldovenii ar trebui să aleagă între integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană sau cea Eurasiatică, 36% ar vota pentru integrarea în UE, în timp ce pentru integrarea în Uniunea Eurasiatică ar vota 42,2%. 9% nu ar vota niciun vector extern din cele două. Rezultatele au fost obținute în cadrul unui sondaj de opinie realizat Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, transmite IPN.

Datele unui sondaj similar, realizat anul trecut, au arătat că pentru integrarea în UE ar fi votat 38%, iar pentru vectorul eurasiatic 41%.

Întrebați dacă ar susține în cadrul unui referendum aderarea Republicii Moldova la NATO, 61% dintre respondenți au răspuns negativ, 22,5% – pozitiv, iar 6,8% nu ar ieși la vot.

Sondajul a fost efectuat în 79 de localități de pe teritoriul Republicii Moldova (exceptând regiunea transnistreană) în luna noiembrie, prin metoda interviului față în față. Eșantionul a constat din 1181 de respondenți și are o marjă de eroare de +/- 3%.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS