Vladimir Voronin: Nu putem spune că schimbarea sistemului electoral s-a făcut cinstit și democratic
Print Send by email
05:38, 06 Dec 2017

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, susține că schimbarea sistemului electoral nu s-a făcut cinstit și democratic. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, transmite IPN.

„Putem să ne conformăm noului sistem electoral pentru a nu scăpa un ciclu de patru ani la putere. Partidele care nu participă la alegeri și nu au mandate în Parlament au altă soartă, dar nu putem să recunoaștem că aceasta s-a făcut cinstit și democratic”, a declarat Vladimir Voronin. Potrivit lui, avantajat de acest sistem electoral mixt este Partidul Socialiștilor.

Liderul comuniștilor a afirmat că formațiunea sa, rămasă cu doar șapte mandate în Parlament, nu a avut cum să se opună votării acestei modificări. Vladimir Voronin a menționat că va susține inițiativa venită din partea societății civile cu privire la inițierea unui referendum legislativ pentru abrogarea sistemului electoral mixt. „Noi ne-am aliniat la aceste organizații și vom începe să colectăm semnături pentru a desfășura referendumul legislativ legat de schimbarea acestei legi”, spune președintele PCRM.

Referindu-se la sistemul actual după care este guvernată Republica Moldova, analistul Anatol Țăranu susține că acesta nu a fost format începând cu anul 2009 de când au venit la putere partidele pro-europene, dar cu mult timp înainte, atunci când la conducere erau comuniștii.


(6) comentarii
Petru
09:22, 06 Decembrie 2017

Cînd peste 60% dintre moldoveni își doresc acest lucru iar în parlament legea e votată de 72 deputați nu cred că poate merge vorba aici de nedemocratic !

pumnal
09:34, 06 Decembrie 2017

Da cind Voronin a schimbat ceva si a colectat semnaturile cetatenilor? Sa gasit cine sa vb de democratie.

pumnal
09:35, 06 Decembrie 2017

Da cind Voronin a schimbat ceva si a colectat semnaturile cetatenilor? Sa gasit cine sa vb de democratie.

pumnal
09:35, 06 Decembrie 2017

Da cind Voronin a schimbat ceva si a colectat semnaturile cetatenilor? Sa gasit cine sa vb de democratie.

SSSSSSSSS
09:50, 06 Decembrie 2017

Nu ințeleg la ce bun atragem așa mult atenție unui Voronin care a creat 7 aprile 2009?El di mult trebui so frece la Siberia la pensie.

Dina
10:03, 06 Decembrie 2017

Dupa cum se vede acesta capiaza la cap mai tare si mai tare. Nu doar ghimpu are operatii lacap dupa cum se vede.

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Mitropolia Basarabiei cere repetat organelor competente ale Republicii Moldova să aplice legea, iar Mitropolitului Vladimir Cantarean să respecte drepturile creștinilor de a reveni la Mitropolia Basarabiei

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Vasile TumurucConferințe IPN [HD] | Live stream
Conferințe IPN [HD] | Alianța pentru CentenarConferințe IPN [HD] | Vitalie Czine
Vezi toate
banner ceu
banner creditex