PAS și PPPDA au devenit membri observatori ai Partidului Popular European
Print Send by email
16:20, 05 Dec 2017

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate au devenit membri observatori ai Partidului Popular European (PPE). Decizia a fost luată în unanimitate în cadrul Adunării Politice a PPE, desfășurată la Bruxelles pe 5 decembrie, transmite IPN.

Liderul PPPDA, Andrei Năstase, a ținut să felicite cetățenii Republicii Moldova și să mulțumească partenerilor europeni pentru sprijinul acordat, reiterând mesajul de unitate promovat intens de Platforma DA. „În timpul protestelor, cât și ulterior, am demonstrat consecvență în mesajul nostru despre consolidarea tuturor forțelor sănătoase și puternice din Moldova pentru a lupta pentru drepturile fundamentale ale cetățenilor noștri”, a declarat Andrei Năstase, citat într-un comunicat de presă al formațiunii.

„Partidul Acțiune și Solidaritate a fost înregistrat astăzi. Felicitări tuturor membrilor și susținătorilor PAS!”, a scris președinta PAS, Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

Siegfried Mureșan, purtătorul de cuvânt al PPE, a declarant că de astăzi începe pregătirea victoriei celor două partide la alegerile din 2018. „Obiectivul PPE este clar, să câștigăm aceste alegeri și să dăm Republicii Moldova un guvern care să aducă Moldova mai aproape de Europa. Cetățenii Republicii Moldova merită o clasă politică mai bună decât ceea ce au avut până acum”, a scris Siegfried Mureșan pe pagina sa de Facebook.

PPE a fost fondat în 1976 de către partide occidentale creștin-democrate, dar mai târziu a primit și partide europene conservatoare sau alte formațiuni politice de centru-dreapta.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

vincuvin.shop

Se lansează vincuvin.shop, magazin online cu livrare a vinului îmbuteliat

Programul social „60 plus”

Invitație la conferința de presă de lansare a Programului Social „60 plus” și a campaniei „Vino cu bunicii la teatru”

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Organizarea adunării de constituire a Grupului de inițiativăConferințe IPN [HD] | Lansarea Manifestului unei Mișcări Civice
Conferințe IPN [HD] |David Davitian este ținut în continuare ostatic, cu încălcarea tuturor legilorConferințe IPN [HD] | Barometrul Opiniei Publice, noiembrie 2017
Vezi toate
banner creditex