Documentele privind asistența macrofinanciară din partea UE, înaintate spre ratificare
Print Send by email
07:19, 01 Dec 2017

Guvernul a aprobat proiectele de legepentru ratificarea Acordurilor de grant și de împrumut dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova și a Memorandumului de înțelegere conex, semnate pe 23 noiembrie curent, la Bruxelles, transmite IPN.

Asistența macrofinanciară oferită Republicii Moldova este în valoare totală de 100 milioane de euro, dintre care 60 milioane de euro vor fi acordate sub formă de împrumut, iar 40 milioane de euro - sub formă de grant. Resursele financiare vor fi alocate în trei tranșe egale, în funcție de progresele înregistrate în implementarea prevederilor Memorandumului cu Fondul Monetar Internațional și a condiționalităților stabilite între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Asistența macrofinanciară din partea UE este menit să contribuie la crearea unui cadru macroeconomic stabil în Republica Moldova, favorabil pentru implementarea reformelor structurale.

Pachetul de documente urmează să fie expediat Parlamentului pentru examinare.


(2) comentarii
Petru
09:40, 01 Decembrie 2017

Maia si Nastase s-au rugat la europeni sa stopeze finantarea pentru Moldova si sa scufunde tara in greutati, insa vedem ca solicitarile lor au fost ignorate.

Dumitru
14:36, 01 Decembrie 2017

Filip decis sa deblocheze macrofinantarea pina la sfârsit de an. daca-i ruseste va cistiga increderea deplina a europenilor.

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

vincuvin.shop

Se lansează vincuvin.shop, magazin online cu livrare a vinului îmbuteliat

Programul social „60 plus”

Invitație la conferința de presă de lansare a Programului Social „60 plus” și a campaniei „Vino cu bunicii la teatru”

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Organizarea adunării de constituire a Grupului de inițiativăConferințe IPN [HD] | Lansarea Manifestului unei Mișcări Civice
Conferințe IPN [HD] |David Davitian este ținut în continuare ostatic, cu încălcarea tuturor legilorConferințe IPN [HD] | Barometrul Opiniei Publice, noiembrie 2017
Vezi toate
banner creditex