Moldova și Georgia au semnat Convenția pentru evitarea dublei impuneri
Print Send by email
14:51, 29 Noi 2017

Convenția pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale a fost semnată miercuri, 29 noiembrie, la Tbilisi, în cadrul vizitei premierului Pavel Filip în Georgia.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN, Convenția a fost semnată pentru a susține dezvoltarea colaborării dintre comunitățile de business și a stimula investițiile în economiile celor două state. Anul viitor, la Chișinău, ar urma să fie organizat un forum cu participarea oamenilor de afaceri din Moldova și Georgia.

La Tbilisi a fost semnat și Programul de cooperare între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Culturii și Protecției Monumentelor al Georgiei pentru 2018-2021. Programul prevede consolidarea relațiilor interuniversitare, încurajarea mobilității academice a studenților și profesorilor, participarea în comun la programele europene de cercetare și inovare.

În cadrul vizitei, Pavel Filip a avut o întrevedere cu omologul său Giorgi Kvirikashvili. Premierii s-au referit la dezvoltarea colaborării în domeniul comercial-economic, al turismului, în sfera cultural-umanitară. Oficialii au menționat că Republica Moldova și Georgia au priorități comune în relația cu UE și este important de a împărtăși experiența și bunele practici. „Am convenit să avem o colaborare și mai bună pe acest segment. Împreună reprezentăm mai multă forță și acest lucru ne va ajuta în realizarea obiectivelor propuse”, a mai spus Pavel Filip.

Pavel Filip l-a invitat pe premierul Georgiei să efectueze o vizită în Republica Moldova. Premierii au convenit să fie organizate pe viitor Zilele Culturii Republicii Moldova la Tbilisi și Zilele Culturii Georgiei la Chișinău.


(1) comentarii
Radion
15:21, 29 Noiembrie 2017

Sa suga cucul rusii si Dodon, ca noi mergem in UE.

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Mitropolia Basarabiei cere repetat organelor competente ale Republicii Moldova să aplice legea, iar Mitropolitului Vladimir Cantarean să respecte drepturile creștinilor de a reveni la Mitropolia Basarabiei

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Dezbateri publice cu participarea candidaților la funcția de primar generalConferințe IPN [HD] | Comerțul cu moldoveni pe plan internațional continuă
Conferințe IPN [HD] | Lansarea celei de-a V-a ediții a Săptămânii Globale de Acțiune pentru EducațieConferințe IPN [HD] | Candidatul unic, program comun pentru Chișinău - Unirea Forțelor de Dreapta
Vezi toate
banner ceu
banner creditex