Moldova și Georgia își unesc eforturile în parcurgerea drumului european
Print Send by email
06:22, 29 Noi 2017

Legăturile strânse și consolidate între Republica Moldova și Georgia, pe parcursul a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, dar și posibilitățile de avansare a cooperării moldo-georgiene, atât în plan bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale, reprezintă subiectele discutate la Tbilisi de către premierul Pavel Filip cu președintele Parlamentului Georgiei, Irakli Kobakhidze. Cei doi oficiali au menționat că reuniunea Parteneriatului Estic de la Bruxelles a demonstrat că Republica Moldova și Georgia au viziuni și obiective comune care țin de avansarea în relațiile cu UE, transmite IPN.

Pavel Filip și Irakli Kobakhidze au făcut un schimb de opinii privind importanța soluționării pe cale politică a conflictelor teritoriale, exprimând sprijinul reciproc privind suveranitatea și integritatea teritorială a celor două state. În această ordine de idei, premierul moldovean a subliniat importanța solidarității regionale în soluționarea conflictelor înghețate.

De asemenea, oficialii au menționat creșterea cu 22% a schimburilor comerciale dintre țări, pe parcursul a opt luni ale anului curent. În acest sens, a fost accentuată importanța activității Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene pentru cooperare comercial-economică, care reprezintă o platformă bună pentru înlăturarea barierelor care stau în calea cooperării economice.

Totodată, Pavel Filip și Irakli Kobakhidze au confirmat interesul pentru deschiderea Ambasadei Republicii Moldova în Georgia. 


(3) comentarii
Andrei
09:56, 29 Noiembrie 2017

Să fie clar pentru toți. Moldova a început să pășească pe calea europeană cu pași mai grăbiți și mai concreți. Georgia la fel și-a asumat această cale. Împreună sper să fie mai ușor.

sssssss
13:04, 29 Noiembrie 2017

Mulțumim partenerilor externi ca nu au uita de Moldova și ne ajuta sa ne ridicam di ce nea bagat Filat !!

Olga
13:38, 29 Noiembrie 2017

Numai asa se face politica dar nu cu pupaturi in cur pe la Moscova cum asta face Dodo. in cazul dat Moldova este un actor de joc dar nu o marioneta in mana cuiva.

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Mitropolia Basarabiei cere repetat organelor competente ale Republicii Moldova să aplice legea, iar Mitropolitului Vladimir Cantarean să respecte drepturile creștinilor de a reveni la Mitropolia Basarabiei

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Cooperarea USR cu forțele politice cu adevărat pro-europene din RMConferințe IPN [HD] | Autodenunțul - instrument de protecție a corupților
Conferințe IPN [HD] | Prezentarea rezultatelor consultării publice privind unirea RM cu RomâniaConferințe IPN [HD] | Dezbateri publice cu participarea candidaților la funcția de primar general
Vezi toate
banner ceu
banner creditex