În UE nu există iluzii legate de actuala guvernare, opinie
Print Send by email
06:32, 28 Noi 2017

În Uniunea Europeană nu există iluzii legate de actuala guvernare. Aceasta a demonstrat-o și ultimul summit al Parteneriatului Estic, care a avut loc săptămâna trecută la Bruxelles. Opinia a fost exprimată în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, consideră că în Uniunea Europeană nu există iluzii legate de actuala guvernare. Potrivit lui, dacă s-ar fi schimbat lucrurile în Republica Moldova, situația ar fi fost cu totul alta și țara ar fi avut mult mai multe șanse de integrare. „Statutul de candidat sau pre-candidat este mult mai valoros pentru orice stat pentru că permite asimilarea mai multor fonduri din UE. Doar trebuie să fim capabili să le asimilăm”, spune Alexandru Slusari.

Andrei Popov, președintele Institutului pentru Inițiative Strategice, susține că Uniunea Europeană în continuare vorbește public în limbaj diplomatic, în discuții private aprecierile față de ceea ce se întâmplă în Republica Moldova sunt mult mai categorice și tranșante. Există o înțelegere a proceselor care au loc în Moldova și a obstacolelor principale care împiedică relansarea cursului de reforme și aproprierea reală a țării de standardele europene. „De asemenea, există o realizare a faptului că nu prea există alternative politice viabile și că stabilitatea pe care actuala guvernare o livrează este o valoare apreciată de UE, mai ales în contextul multiplelor probleme cu care aceasta se confruntă”, este de părere Andrei Popov.

În opinia deputatului Partidului Socialiștilor, Vladimir Țurcan, ultimul summit al Parteneriatului Estic, care a avut loc săptămâna trecută la Bruxelles, a subliniat că niciuna dintre țările care fac parte din Parteneriat nu are perspectivă de integrare în UE. „Noi trebuie să ridicăm nivelul de trai aici, în țară la noi, să-l creăm în așa mod ca să fie apropiat de nivelul de viață din Europa, să folosim toate posibilitățile pe care ni le oferă Europa, dar și de piața de desfacere care este în Federația Rusă, inclusiv”, spune Vladimir Țurcan.

Ședința plenară a celui de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic a avut loc vineri, 24 noiembrie, la Bruxelles.


(2) comentarii
Romina
09:59, 28 Noiembrie 2017

Mai rau este ca nu avem opozitie reala cu alternativa care sa concureze cu actuala guvernare. Maia si Nastase mimeaza ceva acolo, dar sunt chelnerii la niste afaceristi cu reputatie dubioasa.

ssssssss
10:52, 28 Noiembrie 2017

Raspuns Rominei: Așa numit opoziție iși face PR pe ceea ce face guvernarea, și crede ca prin populisme va ajunge departe deși știu ca nu au succese!

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Mitropolia Basarabiei cere repetat organelor competente ale Republicii Moldova să aplice legea, iar Mitropolitului Vladimir Cantarean să respecte drepturile creștinilor de a reveni la Mitropolia Basarabiei

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Cooperarea USR cu forțele politice cu adevărat pro-europene din RMConferințe IPN [HD] | Autodenunțul - instrument de protecție a corupților
Conferințe IPN [HD] | Prezentarea rezultatelor consultării publice privind unirea RM cu RomâniaConferințe IPN [HD] | Dezbateri publice cu participarea candidaților la funcția de primar general
Vezi toate
banner ceu
banner creditex