Pavel Filip: Supremația legii construiește și asigură statul bogat
Print Send by email
05:07, 07 Oct 2017

Primul element care trebuie construit și asigurat de către un stat pentru a deveni bogat este supremația legii. Reformele în justiție, lupta cu corupția, asigurarea drepturilor omului nu sunt noțiuni abstracte, ci repere pentru guvernarea de la Chișinău. Declarații în acest sens a făcut premierul Pavel Filip, în cadrul unei întrevederi cu președintele Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Guido Raimondi, aflat la Chișinău vineri, 6 octombrie.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN, în cadrul discuțiilor, Pavel Filip a reiterat susținerea Guvernului pentru inițiativele de reformare a CEDO, menționând că practica judiciară trebuie să fie permanent conectată la realitățile sociale. Totodată, premierul a declarat că obiectivul principal al Guvernului pe care îl conduce este de a asigura bunăstarea cetățenilor moldoveni, remarcând conectivitatea între dezvoltarea economiei, investițiile sociale și respectarea supremației legii.

Pavel Filip a vorbit oficialului european despre parcursul implementării reformelor lansate de către Guvern, în special, s-a referit la reforma administrației publice centrale și la rolul acesteia în fortificarea instituțiilor statului, inclusiv a celor de drept. Premierul a relevat colaborarea între instituțiile statului în scopul soluționării cazurilor de interes social sporit, menționând crearea platformei inter-instituționale pentru monitorizarea și controlul asupra investigării fraudei bancare.

La rândul său, Președintele CEDO, Guido Raimondi, a exprimat susținerea în promovarea reformelor democratice, a drepturilor omului și a statului de drept în Republica Moldova, în vederea asigurării egalității în drepturi, promovării valorilor nediscriminatorii și a toleranței în societate.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Consiliul de Presă

Start Votare pentru Candidații la Premiul Național de Etică și Deontologie Jurnalistică 2018!

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex