Andrian Candu: Parlamentul și Guvernul susțin 100% vectorul european
Print Send by email
13:29, 28 Sep 2017

Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova susțin 100% vectorul european, „în ciuda unora care, la Chișinău, visează integrarea în alte spații”. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, la o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, transmite IPN.

În cadrul discuțiilor, Andrian Candu a menționat că drumul spre calea europeană nu e simplu, dar fără România Moldovei i-ar fi mult mai greu.

Președintele României a spus în cadrul întrevederii că vede Republica Moldova orientată spre Vest. Guvernarea de la Chișinău își face treaba cu calm, iar drept consecință apar rezultate consistente. Acesta ar fi și motivul pentru care România a agreat acordarea ultimei tranșe din împrumutul de 150 de milioane de euro.

„Singurul lucru care ne interesează este ca Moldova să fie bine. Puteți să contați în continuare pe noi. Moldova e foarte aproape de sufletul meu. Sunt un prieten al Moldovei și o văd orientată spre Vest”, a spus Klaus Iohannis.

Andrian Candu și Klaus Iohannis au trecut în revistă și proiectele privind interconectarea sistemului electro-energetic între Moldova și România și gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău care a fost declarat drept utilitate publică de autoritățile de la Chișinău. Președintele României a încurajat avansarea implementării lor.


(1) comentarii
Radu
17:30, 28 September 2017

Evident ca sustin, dar ramane problema cu Dodon, daca va continua sa faca PR tot asa mai departe, exista riscul sa preia majoritatea la urmatoarele alegeri.

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Asociația Promo-LEX

Controlul asupra Societății Civile din Regiunea Transnistreană ”OFICIALIZAT”

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Împotriva lui F.Ghelici se pregătește o provocație cu scopul lichidării fiziceConferințe IPN [HD] Aplicarea forței și a gazelor lacrimogene contra creștinilor pașnici
Conferințe IPN [HD] |  Impactul deciziilor recente ale Consiliului PVE  asupra RMConferințe IPN [HD] | Poziția PP Voința Poporului față de rezultatele alegerilor locale noi
Vezi toate
banner creditex