PPE inițiază modificarea Codului Penal pentru tragerea la răspundere a șefului statului
Print Send by email
14:02, 22 Sep 2017

Deputații grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPEM) au elaborat o inițiativă legislativă prin care propun Parlamentului modificarea Codului Penal ca să fie posibilă tragerea la răspundere penală a persoanelor cu înaltă funcție în stat pentru neexecutarea hotărârilor instanței de judecată sau a hotărârilor Curții Constituționale.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, citat de IPN, deputații din PPEM propun modificarea articolului 320 din Codul Penal, prin introducerea unui aliniat care să prevadă ca hotărârile Curții Constituționale să fie obligatorii spre executate, iar neexecutarea acestora să ducă la tragerea la răspundere penală a persoanelor care încalcă legea cu rea intenție.

„Cum e posibil ca un simplu cetățean care încalcă deciziile instanțelor de judecată să fie pedepsit penal, iar președintele țării, care nu execută deciziile Curții Constituționale, să nu fie sancționat în niciun fel?! Mai mult ca atât, afirmă public, cu rea credință, că va sabota orice decizie a Curții”, menționează liderul PPEM, Iurie Leancă, argumentând oportunitatea inițiativei legislative.

Potrivit PPEM în cazul în care proiectul de lege va fi aprobat de Parlament, președintele Igor Dodon ar putea fi tras la răspundere penală și ar risca o amendă de până la 35500 de lei, până la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau chiar detenție pe un termen de până la 2 ani.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Pe 25 martie se va vota Reîntregirea ȚăriiConferințe IPN [HD] | Prețul inegalității din Moldova
Conferințe IPN [HD] |Chișinăul de seară, orașul luminilor, rezultatul concursuluiConferințe IPN [HD] | PUN își consolidează rândurile
Vezi toate
banner ceu
banner creditex