PDM reacționează la declarațiile liderului liberal
Print Send by email
16:35, 08 Sep 2017

Partidul Democrat consideră acuzațiile făcute în spațiul public de către liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, ca fiind exprimarea unei stări emotive puternice, nu a unei atitudini politice. PDM califică aceste acuzații ca fiind lipsite de credibilitate și adevăr, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al PDM se menționează că acuzațiile din partea PL au început să apară odată cu începerea unor anchete pe linia combaterii corupției, care au vizat și reprezentanți ai Partidului Liberal, anchete care au ca obiect cazuri semnalate repetat și insistent de societate privind acte de corupție din mai multe instituții ale statului, în special din Primăria municipiului Chișinău. „Considerăm că astfel de cazuri trebuie soluționate pe cale legală, nu prin politizarea lor, nu prin campanii de denigrare sau presiuni politice”, se menționează în comunicat.

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune Pro TV Chișinău, a spus că Partidul Liberal nu va face parte din comisia care va crea circumscripțiile uninominale pentru alegerile parlamentare. Mihai Ghimpu a declarat că această comisie trebuie să fie formată din cei care au votat legea privind sistemul electoral mixt. Liderul PL a menționat că fiind partener de guvernare cu PL, Partidul Democrat nu a discutat despre proiectul legii cu liberalii, dar cu socialiștii. „Noi am atacat la Curtea Constituțională această lege și nu recunoaștem nimic. Ea este neconstituțională”, a spus președintele PL.

Liderul liberalilor se întreabă ce fel de democrație va fi aceea când un deputat va ajunge în Parlament cu 600 de voturi, iar altul cu 30 de mii, ce drepturi egale de vot au cetățenii din dreapta și cei din stânga Nistrului? „De aceia noi, după alegerile din 1990 care au fost uninominale, din cauza situației din stânga Nistrului, am trecut la sistemul proporțional, bazat pe liste de partid”, a spus Mihai Ghimpu.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.II)Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.I)
Conferințe IPN [HD] |  Atitudinea Coaliției Civice  față de invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | Organizarea protestului pentru ieftinirea carburanților
Vezi toate
banner creditex