Sesiunea de toamnă a legislativului a luat sfârșit
Print Send by email
18:18, 23 Dec 2016

La final de sesiune parlamentară, președintele legislativului, Andrian Candu, a remarcat în fața deputaților că aceasta s-a desfășurat într-o perioadă de maximă intensitate politică, deoarece a avut campanie electorală. În acest context deputații mai rar s-au întrunit în plen, dar s-a lucrat mult la nivel de comisii și s-a desfășurat un număr record de audieri, transmite IPN.

Oficialul a accentuat că deputații au reușit să încheie reforma Procuraturii. Parlamentul și-a onorat angajamentele față de societate, a dat Procuraturii și magistraților toate instrumentele cerute de societatea civilă. Iar acum societatea va putea cere rezultate de la aceștia. „Vrem o țară liberă de corupție”, a spus Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a amintit și de faptul că s-a votat instituirea Autorității Naționale de Integritate, care, spune Andrian Candu, va trebui să arate că este diferită de Comisia Națională de Integritate nu doar prin denumire, dar și prin eficiență.

„În această sesiune am promovat reforme inclusiv cu prețul popularității noastre. În premieră după două decenii de deturnare a sistemului de asistență socială, am reușit să facem o reformă vitală, ca oamenii să primească pensie de contribuție, nu de funcție. De anul viitor oamenii vor beneficia de o majorare semnificativă a pensiei. Am reușit să recuperăm anul acesta și restanțele acumulate în trecut și, ca rezultat, avem un acord cu FMI. Am reușit să reducem în jumătate instituțiile de control. Am oferit în premieră după mulți ani previzibilitate antreprenorilor adoptând politica bugetar-fiscală până la intrarea într-un nou an”, a spus președintele Parlamentului.

Liderii fracțiunilor nu au susținut discursuri la sfârșit de sesiune. Doar președinta fracțiunii comuniștilor, Inna Șupac, într-o luare de cuvânt a criticat activitatea parlamentară, spunând că după deciziile luate în această sesiune „99 la sută din cetățenii de rând au devenit mai săraci, iar acel un procent de oligarhi a devenit mai bogat”. Inna Șupac a mai spus că alegerile directe prezidențiale, pe care le-a numit ilegale, au divizat cetățenii țării și mai mult. PCRM este însă încrezător că lumea va avea suficient curaj să schimbe în 2017 situația prin alegeri parlamentare anticipate.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Campanie electorală  din care sunt eliminate persoanele cu dizabilitățiConferințe IPN [HD] |Iimpactul riscurilor electorale de utilizare a resurselor administrative
Conferințe IPN [HD] | Cum a fost scos din cursa electorală un candidat al poporuluiConferințe IPN [HD] | Activitatea concurenților electorali pe dimensiunea online
Vezi toate
banner eac
banner creditex