Olanda susține implementarea reformelor în Republica Moldova, oficiali
Print Send by email
15:49, 01 Iun 2016

Republica Moldova merge pe calea corectă în implementarea reformelor. Autoritățile trebuie să pună accent pe reformele în domeniul combaterii corupției, asigurării transparenței în sectorul financiar-bancar și îmbunătățirii situației în domeniul de afaceri. Despre aceasta au relatat vicepremierul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Andrei Galbur, și ministrului afacerilor externe al Regatului Țărilor de Jos, Bert Koenders, într-o conferință de presă după ce au avut o întrevedere miercuri, 1 iunie, la Chișinău, transmite IPN.

Ministrul Andrei Galbur a spus că în cadrul întrevederii a explicat filosofia de implementare a reformelor în conformitate cu Foaia de parcurs privind acțiunile prioritare. „Am anunțat că s-au implementat 57% din acest document. Am discutat despre toate angajamentele care revin din Acordul de Asociere cu UE. Am vorbit despre necesitatea impulsionării cooperării economice, Olanda fiind unul dintre principalii parteneri comerciali. Dar, suntem departe de momentul când vom putea spune că am valorificat toate oportunitățile oferite de Acordul de Asociere”, a specificat oficialul.

Andrei Galbur a menționat că are speranță, că această vizită, prima în Moldova a ministrului olandez Bert Koenders, va da imboldul necesar ca relațiile dintre cele două țări să continue să fie bune sau chiar să se dezvolte.

Ministrul de externe olandez, Bert Koenders, a menționat că eforturile autorităților de la Chișinău privind implementarea reformelor sunt îndreptate pe cursul corect. Oficialul a accentuat necesitatea implementării prevederilor Acordului de Asociere dintre Moldova și UE, care, potrivit lui, aduce mai multe beneficii pentru Republica Moldova. Totodată, oficialul olandez a anunțat că în câteva luni urmează deschiderea la Chișinău a Ambasadei Regatului Țărilor de Jos. Acum Olanda are un ambasador pentru România și Republica Moldova, cu sediul la București.

Olanda se situează pe locul 21 printre cele 30 de țări-partenere ale Republicii Moldova la capitolul exporturi. Conform datelor Camerei Înregistrării de Stat, la situația din 2015, în Republica Moldova funcționau 160 de întreprinderi cu capital olandez. Regatul Țărilor de Jos se clasează pe locul 1 în topul țărilor care au investit în capitalul social al Republicii Moldova.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex