Artur Michalski: Semnarea Acordului de Asociere Moldova-UE e un fapt serios și simbolic
Print Send by email
05:09, 31 Mai 2016

Semnarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană este un fapt serios și simbolic. De această părere este ambasadorul Republicii Polonia la Chișinău, Artur Michalski. Oficialul consideră că acum este necesar ca în Republica Moldova să se implementeze acele reforme care se regăsesc în Acordul de Asociere. Opiniile au fost exprimate în cadrul în cadrul dezbaterii publice cu tema „Moldova după Vilnius și Riga: oportunități și provocări pentru următoarea destinație”, din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, organizată de Agenția de presă IPN și Radio Moldova.

Artur Michalski a declarat că Republica Moldova a realizat anumite reforme și a obținut și succese pe cale integrării europene, cel mai important fiind regimul liberalizat de vize. Totodată, în opinia ambasadorului, mai trebuie să se muncească pentru implementarea Acordului de Asociere.

„Mai înainte Moldova era o istorie de succes, nu pot să zic că acest fapt se amână. Totuși, sunteți singura țară (din Parteneriatul Estic – n.r.) care se bucură de regimul liberalizat de vize, deocamdată. Însă au fost și multe nereușite”, a subliniat ambasadorul.

Diplomatul a menționat că statele Uniunii Europene pot fi doar buni sfătuitori pentru Republica Moldova și-i pot arăta posibilitățile de dezvoltare, însă, reformele ar trebuie să fie realizate la inițiativa celor de la Chișinău. În opinia diplomatului, doar în aceste circumstanțe cetățenii își vor recăpăta încrederea în guvernare. Ambasadorul consideră că încrederea în conducere a scăzut din lipsa reformelor reale.

Ambasadorul Poloniei la Chișinău spune că Republica Moldova trebuie să continue reformele stipulate în Acordul de Asociere și să stabilească mai multe relații infrastructurale cu țările UE.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | De ce trebuie micșorat tariful pentru gazele naturaleConferințe IPN [HD] | URA RASIALA în rândul elevilor   ia amploare
Conferințe IPN [HD] | Cerem ca Președintele Dodon să fie tras la răspundereConferințe IPN [HD] | Refuzul ilegal al Comisiei Electorale Centrale de a ne înregistra
Vezi toate
banner ceu
banner creditex