Președintele CEC despre decizia de a scoate Partidul „Patria” din cursa electorală
Print Send by email
05:02, 27 Noi 2014

Comisia Electorală Centrală s-a condus de prevederile legii, atunci când a decis să se adreseze Curții de Apel cu propunerea de a exclude Partidul „Patria” din cursa electorală și nu a fost influențată politic. Declarația aparține președintelui CEC, Iurie Ciocan, și a fost lansată în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

Potrivit lui Iurie Ciocan, această decizie nu a fost pregătită anterior și a fost luată miercuri, 26 noiembrie, după ce reprezentanții poliției au prezentat mai multe probe despre finanțările externe ale acestui partid. „Există probe că partidul „Patria” a fost finanțat din exterior și nu a declarat mijloacele bănești utilizate în campania electorală. Astăzi ne-au fost prezentate aceste probe și astăzi am luat și decizia. Nu a fost pregătiră anterior, nu am cunoscut nimic despre finanțările externe ale acestui partid. Și nici nu ne-a sunat vre-un politician ca să ne spună ce trebuie să facem. Noi am fost nevoiți să luăm decizia respectivă pentru a respecta legea. La fel, am respectat procedura”, a precizat Ciocan.

Iurie Ciocan a mai declarat că există probe mai mult decât suficiente pentru ca Partidul „Patria” să fie scos din cursa electorală și crede că „va fi o judecată corectă”. „Ne vom conforma deciziei Curții de Apel, oricare va fi ea. Potrivit legislației, CEC poate să scoată din cursa electorală un concurent numai în baza unei decizii definitive a instanței de judecată”, a spus Ciocan.

În același context, Ciocan a mai spus că decizia de miercuri a CEC nu a fost influențată de perchezițiile efectuate la domiciliile unor activiști ai Mișcării „Antifa”. „Am auzit că s-au făcut percheziții și că au fost găsite probe ce denotă că intenționau să ocupe sediul CEC. Acum am înțeles de ce forțele de ordine intensificaseră paza CEC-lui. Știu că a fost reținut și Pavel Grigorciuc, care de mai multe ori a venit să destabilizeze situația la CEC, a atacat membrii comisiei, inclusiv pe mine. Dar aceasta nu are nimic comun cu decizia privind Partul „Patria”, a afirmat Iurie Ciocan. 


(2) comentarii
ALEX
07:04, 27 Noiembrie 2014

Felicitări, IPN! Topul ştirilor Ultimele 6 ore 1. Vlad Filat: „Antifa” şi Renato Usatîi făceau parte din proiectul „Moldova” IPN 2. Vlad Filat despre preţurile la gaze negociate de Dodon şi Greceanîi IPN 3. Cazul Usatîi şi dilema democraţiei, analiză IPN 4. 5. Preşedintele CEC despre decizia de a scoate Partidul „Patria” din cursa electorală IPN 6. 7. 8. Şansa resetării. Cum vor fi relaţiile dintre Chişinău şi Comrat după 30 noiembrie? IPN 9. 10. IPN - Informează Primul Națiunea

moldovan
07:31, 27 Noiembrie 2014

ce mai zice Ciolan acesta adica ciokirlan sau presedinte CEC , sa nu mai zica ce zice ca nu a fost o pozitie politica de a exlude partidul patria din cursa electorala, nu il voi crde niciodata , precis ca a fost sunat de filipon ,pentru cu zi ce trecea partidul patria se ridica si deacu il intrecea pldm-ul si a simtit puscaria la fundul sau filat si la sunat pe ciobanul(ciokanu) de la cec sa fie imdiat scos partidul patria din cursa electorala cu orice pret

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Vezi toate
banner creditex