Vlad Filat s-a întâlnit cu reprezentați ai studenților moldoveni în România
Print Send by email
12:59, 20 Sep 2014

Mai mulți studenți și viitori studenți moldoveni în România s-au întâlnit sâmbătă, 20 septembrie, cu liderul PLDM, Vlad Filat, și alți membri liberal-democrați ai coaliției de guvernare. Fostul prim ministru le-a spus tinerilor că Moldova trece printr-o epocă a marilor realizări, dar și a marilor provocări și „trebuie să ne unim cu toții pentru a le face față”, transmite IPN.

Politicianul a vorbit în cadrul întrunirii despre întâlnirea sa recentă cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, și despre vizita sa în Senatul Statelor Unite. „Pe mine m-a marcat această atmosferă și această solidaritate exprimată de poporul american și reprezentații săi nu doar pentru Ucraina, dar în modul cel mai direct și Republicii Moldova”. Conform lui Vlad Filat, obiectivul Moldovei în relațiile cu SUA este trecerea de la dialog strategic la parteneriat strategic.

Liderul PLDM le-a povestit tinerilor și despre experiența sa de student în România, unde a fost co-fondator și primul președinte la Ligii Studenților Basarabeni, accentuând în acest sens nevoia de solidaritate și cooperare între tinerii moldoveni care-și fac studiile peste hotare.

Ministrul educației, Maia Sandu, membră PLDM, le-a prezentat pe scurt tinerilor situația din sistemul educațional din Moldova. Ea a subliniat importanța reformei în domeniu, declarând că „educația este importantă pentru ca țara să fie competitivă, pentru că economia nu poate fi sustenabilă fără factorul principal al creșterii economice – factorul uman”. Reforma educațională se desfășoară în țări din toată lumea, iar „cele care nu vor reuși, vor rămâne în urma trenului cu 20-30 de ani”.  Totodată, Maia Sandu și-a exprimat speranța că în următoarele 2-3 săptămâni președintele va promulga Codul Educației. „Nu e o lege perfectă, dar introduce elemente de responsabilizare și infrastructură a calității”, a declarat ministrul.

La întâlnire au mai participat Iulian Groza, viceministrul de externe și deputatul PLDM George Mocanu. Conform acestuia, ideea întrunirii a venit din partea studenților, care și-au dorit o ocazie de a discuta cu factorii de decizie din Moldova.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Vezi toate
banner creditex