Lupu: Pentru PDM nu numele candidatului este cel mai important, dar funcționalitatea viitorului guvern
Print Send by email
16:14, 10 Apr 2013

Liderul PD Marian Lupu a declarat miercuri, după o rundă de consultări cu președintele Nicioae Timofti că pentru formațiunea sa nu este cel mai important numele viitorului candidat la funcția de prim-ministru, ci funcționalitatea viitorului guvern, notează IPN.

Marian Lupu, care spune că a avut întrevederea cu șeful statului la solicitarea sa, a menționat că l-a rugat pe președintele Nicolae Timofti să desemneze candidatul în cel mai scurt timp, în decurs de câteva zile, deoarece actuala stare de lucruri afectează situația economică și socială a Republicii Moldova. Desemnarea candidatului va pune lumea într-un ritm de mișcare și de gândire mai avansat, mai dinamic. În rest, va depinde de persoana desemnată cum va negocia și cum va convinge formarea unei noi majorități parlamentare și formarea noului guvern”, a declarat Lupu.

Totodată, el a accentuat că pentru PDM nu este important numele viitorului candidat, dar ca acesta să ofere asigurări că va conduce o instituție funcțională, care nu va repeta încălcările din trecut. „Pentru PDM numele candidatului nu se înscrie în lista subiectelor celor mai prioritare. Este important, dar nu de prima importanță. Cel mai important este - viziuni, mecanisme, care asigură combaterea corupției, cum facem reformele, cum asigurăm o structură funcțională. Dacă nu se întrezărește o asemenea structură nici nu are rost să votăm”, a declarat Lupu.

El a mai accentuat că formațiunea sa nu va vota viitorul guvern nici dacă în acesta se vor regăsi oameni compromiși.

În privința candidaturii lui Vlad Filat, el a lăsat să se înțeleagă că PDM ar putea să o susțină, dacă acesta va oferi asigurări că lucrurile într-un eventual viitor guvern se vor schimba. „Pe Filat de dragul numelui nu-l votăm. Vrem să vină să ne spună cum vede funcționarea acestui guvern altfel decât a fost până acum, fără multe lacune și încălcări de legi care au fost până acum”, a declarat Marian Lupu.


(1) comentarii
victor
16:27, 10 Aprilie 2013

PDM a facut un prim pas spre regularea crizei, sincer sunt bravo ei, tot timpul tind spre calm , stabilitate si progres, insa ambitiile stupide si bolnaviciose a unui politic de culoare verde distrug tot.

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex