Ancheta înclină spre versiunea că răpirea lui Reșetnicov a fost o înscenare a PCRM
Print Send by email
13:09, 26 Noi 2010
Fostul director SIS, Artur Reșetnicov, nu are decât două zgârieturi neînsemnate în regiunea capului. Urme de înțepare pe piele, pe unde i-ar fi putut fi injectate substanțe psihotrope lipsesc. Declarația a fost făcută, vineri, de șeful Direcției urmăriri penale a MAI, Gheorghe Malic, după ce Reșetnicov a fost examinat de un medic legist, transmite Info-Prim Neo.

Malic susține că ancheta înclină tot mai mult spre versiunea înscenării unei răpiri, care putea fi pusă la cale de liderii PCRM chiar și fără consimțământul victimei. Medicul legist nu a depistat niciun semn de violență pe corpul lui Artur Reșetnicov și nicio urmă care ar arăta că acestuia i-ar fi fost puse cătușe sau că ar fi fost legat, așa cum susține. Șeful Direcției urmăriri penale a MAI a mai spus că a fost contactat de o persoană care i-a spus că Reșetnicov ar fi fost bătut, de fapt, de conducerea PCRM.

Candidatul comunist nu a fost audiat în detaliu nici până în acest moment, acesta eschivându-se să facă depoziții, ceea ce duce autoritățile la gândul că această tergiversare a anchetei este convenabilă doar comuniștilor, a declarat Gheorghe Malic. Anchetatorii spun că în sângele lui Artur Reșetnicov au fost depistate urme că a consumat alcool.

Andrei Pântea, prim-viceprocurorul general al Republicii Moldova, a declarat că ancheta este pusă în dificultate deoarece sunt mai multe declarații contradictorii. Cumnatul lui Artur Reșetnicov a spus în cadrul audierilor că acesta a deschis singur ușa casei sale. Anterior s-a speculat faptul că Reșetnicov a fost găsit în apropierea casei de către soție.

Partidului Comuniștilor califică ca fiind aberante și lipsite de suport probatoriu declarațiile unor reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne potrivit cărora agresarea domnului Artur Reșetnicov a fost o înscenare la comanda. Acest fapt demonstrează angajarea politică a conducerii acestui minister, fapt care contravine principiului nonpartidismului, se menționează într-un comunicat de presă emis de PCRM.

(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex